Srijeda 18. svibnja 2022., Gekas Arena – redoviti pratitelji Pavlić, Vuk, Burek, Gudiček, Bobinac, Helebrant, Rostohar i ostali, vrijeme – na vrijeme popustila sparina

SOKOLOVI : MOLAN, KRAJAČ, FIJUCEK, STARČEVIĆ, S.BRNAS, KRSTANOVIĆ, GREGORIN, SOLINA, HERAKOVIĆ, POVRŽENIĆ

VODITELJ – ŽELJKO STARČEVIĆ ŠICER

ČEKIĆARI : PLAVŠIĆ, ĆENDO, VRAČAR, GENC, PERKOVIĆ, OSTREŽ, SOPIĆ,  ŠUMANOVAC, GAŠPARAC, VIDUKA, MARTINOVIĆ, GELO

VODITELJ – LEO KRSTIČEVIĆ

UREDNI PISAR – KRUNOSLAV VUK SOMER

SEMAFOR POKRENUO – LEO KRSTIČEVIĆ

DEŽURNI KUP SNIMATELJ – OZREN LETICA OZI  

1-0 GREGORIN 29.MIN,  1-1 ĆENDO 44.MIN, 2-1 KRAJAČ – 45.MIN

To je taj dan. Dan kada se tenisice posebno uređuju. Kada se uređuje prilaz Gekas Areni dan nakon što su po njenom travnjaku trčale noge bivših profesionalaca iz Bayerna (Olić), Tottenhama, Spartaka Moskve, Lokomotive Moskve, Manchester Citya, Glasgow Rangersa (Pletikosa, Kranjčar, Ćorluka), Liverpoola (Bišćan), Dinama Kijev (Vukojević), predvođeni Zlatkom Dalićem i pod sudačkim ravnanjem Brune Marića. Jer Kup ima svoju posebnu čaroliju i zov ! Neodoljivost, želja podizanja pehara, osjet navijačkog huka… Je to je dan prve tekme Kupa šestinskog zvonara u domaćinstvu Čekićara. Sokolovi su se jasno izrazili kako dolaze po tri boda, dok su Čekićari najavili povratak pehara u njihovu trofejnu salu, koja je ovih dosta zadnjih godina zjapila prazna. I domaćini su dosita odlučno krenuli u ostvarenje prednosti na svom terenu. Dugo će još Krstičević i njegovi pajdaši sanjati ne realizirane situacije Ćende u 5. minuti, pa Šumanovca u 18. te Gašparca u 22. minuti. Sokolovi pak pamte pokušaj Krajača iz 5. minute koji je odsjeo u donjem dijelu stative Darka Plavšića. No zato Sokolovi imaju dežurnog strijelaca. Davor Gregorin i ovoga puta pokazuje svoju konstantnost forme i prekrasnu akciju u začetku Šicera Starčevića i posebno preciznim dodavanjem Edija Povrženića, Grga ponosno i radosno realizira. I u najezdi vrenja i nadiranja Čekićara, susret prekidaju prometni redari koji lagano počinju lijepiti kazne na uredno parkiranim nam automobilima uz ogradu igrališta. I mi svoju interventnu grupu imamo ! Cico im je jasno i glasno poručio što o tome misli i bar je djelomično u tome uspio. Nakon nekoliko minuta prekida tekma je nastavljena. Čekićari se konsolidiraju te preko prodora Sopića i asista Genca, Hrvoje Ćendo na drugoj stativi izjednačava situaciju u rezultatu. No poslovično nakon pogotka u tuđu mrežu dekoncentracija Čekićara pokazuje se pred njihovim golom i to koristi spretni i precizni Siniša Krajač i rezantnim šutom iznenađuje i Plavšića na golu. Sve je to još mogao poduplati Alana Fijucek no Sokolovi ipak odlaze svojim kućama sa golom prednosti u torbi i željom da u uzvratu obrane titulu pobjednika Kupa !

A kako se Kup osvaja lagano nam je objasnio Stipe Brnas koji je jedini između svih nas osjetio što to znači biti osvajač jednog tako uvaženog Kupa. Stipe je Dinamovo dijete koje je kao jedini juniorski reprezentativac iz Zagreba završio u zaprešičkoj Jugokeramici, odnosno kasnije Inkeru s kojim je postigao i najveći uspjeh u povijesti Kluba. Naime, u prvom izdanju Hrvatskog nogometnog kupa u slobodnoj Republici Hrvatskoj, 1992. godine nakon finalnog dvoboja s Dinamom, pehar je zasluženo završio u rukama mlađahnih Inkerovaca predvođenim liderom Stipom. Nakon toga Brnas odlazi u sisačku Segestu da bi nakon 3 godine otisnuo se u Austriju u redove Graza. Tada mu je trener bio poznati njemački stručnjak i bivši igrač Augentaler. Naravno gdje je Stipe tu je i pobjeda i još jedan osvojeni Kup. Igrati protiv Henrya, Špehara, Trauzegeta, Giliya, Ikbebe i ostalih iz Monaca i osvojiti Kup UEFA-e, možemo samo reći kapa do poda našem Stipi. I sve je to Stivy još malo upotpunio sa momčadi Klagenfurta osvajanjem superkupa Austrije i prvim mjestom u Erstebundes ligi ! Zato tko zna kak se osvaja nogometni kup i kako ga oblikovati uspjehom, zna Stipe i to je jasan jamac Sokolova u uzvratu na domaćem terenu ! Nakon tih lijepih zgoda, Stipe se vraća u domovinu i igra za Hrvatski dragovoljac, pa još jedan kratki izlet u Njemačku u momčad Saarbruckena, da bi po povratku u Hrvatsku, kao iskusan maher i igrač pomogao Interu i naučavao Eduarda, Modrića i Ćorluku u njihovom pohodu na uspješne karijere. Onda je još osjetio neodoljiv zov NK Zagreba i snjim osvojio 3. mjesto u ligi da bi svoju zanimljivu i uspješnu karijeru završio u Interu u 39. godini i posvetio se trenerskoj karijeri. Ne treba zaboraviti niti njegov sjajan doprinos momčadima u malom nogometu, posebice onima s kojima je osvojio brojne Kutije šibica što u seniorskoj što u veteranskoj konkurenciji. Eto to je blistav nogometni put našeg dragog i vrhunskog Stipe, jedinog osvajača nekog važnog Kupa u nogometnoj obitelji, iako je svima nama najvažniji naš Kup šestinskog zvonara i svi će mo učiniti sve kako bi ga napokon osvojili, a napose Željko Sopić, koji pak u svojoj blistavoj karijeri o kojoj će mo također pisati, ipak ima praznu rubriku kup osvajača!

TEKSTOPISAC : MLADEN GENC              

0:1 Gregorin
1:1 ćendo

1:2 Krajač