Srijeda 2. lipnja 2021., Gekas Arena –  vrijeme –  savršeno

SOKOLOVI : MOLAN, KRALJEVIĆ, BOKOR, HORVAT, K.KEKELJ, KRAJAČ, PALIĆ, S. BRNAS, FIJUCEK

VODITELJ – ŽELJKO STARČEVIĆ ŠICKO

ČEKIĆARI : ŠOBAN, GENC, KRSTIČEVIĆ, VRAČAR, ĆENDO, RANČIĆ, ŠUMANOVAC, GAŠPARAC, TUTIĆ, PRUGOVEČKI, OSTREŽ, PLAVŠIĆ

VODITELJ – IVICA BRNAS BRNKI

1:0 FIJUCEK 10. MIN

 2:0 FIJUCEK 35. MIN

3:0K. KEKELJ 50. MIN

NENADMAŠIV FOTOSTILIST  – OZREN LETICA OZI

Osim što su ti dječaci poznati kao sudionici praćenog nadaleko čuvenog šestinskog El Clasica, od nedugo ugradili su sebe u pisanu povijest. Literarno Sunce ugledala je Monografija Šestinski El Clasico 2014. – 2018. Pisani je spomenik za navijeke tu, a ostalo će učiniti posljedice povijesnog zbivanja ! Dugogodišnji trud našeg pisca Mladena Genca i njegova pobočnika Darka Gele, statističkog maga, kreativca Lea Krstičevića, umjetnika fotografije Ozrena Letice i briljantnog tiskara i nakladnika Marijana Viduke, pretočen je u kvalitetnu prezentaciju kulturno-športskog događaja koji eto prikazuje prohujalih 5 godina divnog i vrhunskog hakla. Nezaboravnih zgoda iz trećeg poluvremena. Štivo koje je nastalo iz emocije i iz kojeg se ona pozitivno širi na okoliš! Naša je to bajka sa stvarnim likovima i događajima nezaobilaznih srijeda! Promociji održanoj na dan 27. svibnja 2021. nazočili su brojni naši sadašnji i bivši akteri, a posebno su nas obradovali dragi nam gosti – prijatelj i novinarski bard Anton Samovojska, direktor Sportske televizije Jura Ozmec, sportski komentator Hrvatske radio televizije Stjepan Balog, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, direktor svih reprezentacija Hrvatskog rukometnog saveza Ivica Udovičić, predsjednik NK VRAPČE Tom Kačinari i posebni izaslanik Vlade RH Zvonimir Novak! Jedan je dio dakle ozbiljna povijest, a zastoja nema i eto sadašnjost juri odmah prve srijede u lipnju ! I za sve znatiželjne, Klasičari obećavaju i doživljaj daleke budućnosti! Daj Bože zdravlja i veselja pa i to budemo zajedno dočekali u nekoj novoj zbirci malonogometnih zbivanja sa Gekas Arene i utrobe hrama našeg zadovoljstva i strasti! A sada povratak u sadašnjost…

U redovima Čekičara želimo dobrodošlicu nogometnom majstoru Darku Plavšiću koji je nakon odličnih izdanja ponedjeljkom, na adresu menađera Šicera dobio poziv za El Clasico.

Navijačka skupina zvana „Šestinski delirij“ na pozicijama s timovima u srcu i  okrijepom u ruci dočekala je početak još jednog neponovljivog nogometanja.

Počelo je oprezno i strpljivo, sa prebrojavanjem Sokolova s lijeva na desno i natrag. Čekičari pak bojažljivo čekaju kontru kako bi uboli za vodstvo. Obrane nepogrešive, veza strpljivo gradi, napadači miruju. Nekoliko sramežljivih udaraca s obje strane i onda korner za Čekičare. Ćendo visokom loptom traži Šumanovca, ali s glave mu loptu skida Sinke. Lopta pada oko centra gdje Keš sam samcat juri prema Tuti i nesebično na drugoj odigrava Garinču za vodstvo Sokolova.

Čekičari odlučuju sve snage gurnuti u napad. Riskiranje se relativno isplati jr+er se u tom periodu nižu prilike Ćenda, Šumija i Pruge, ali sve završava još jednom kontrom Keša i ponovljenom asistencijom za Fica koji postaje dvostruki strijelac.

Povratnik Palić plovi terenom, baca obrambene na leđa, od Stivija se igrači odbijaju kao od stijene, Dudo skida, Sinke organizira, a Dido, Boki i Fićo sve drže pod kontrolom. Aco, Pruga, Šumi i Đani razigravaju, ali nikako da dođe uporabljiva lopta za Gegija i Slavena. Leo, Darko i Tuta u obrani spašavaju sve do trenutka kada je Keš i sam odlučio zabiti izbacivši se na svoju jaču nogu i probiti do tada sjajnog Šobija.

Šicer mijenja bolje od Dalića, Brnki pokušava nači đokera sa klupe, ali do kraja utakmice nema promjene rezultata.

Čekičari odsastančili na klupi za rezervne igrače u potrazi za riješenjem kako se priključiti prvenstvu i nadoknaditi 18 bodova zaostatka. Sokolovi pak zadovoljni prezentiranim, okrijepili dušu i podružili se još jednom do dugo u tu krasnu Šestinsku noć.

 

 

KAKO SU IGRALI BY DUDO MOLAN I OCJENAMA MLADENA GENCA :

 

SOKOLOVI

 

DUDO –  poskidao što je trebao, neprirodno smiren – 8

BOKI – odličan, školska obrana – 7,5

FIĆO – rastrčan i razigran, skinuo drona iznad brijega – 7,5

SINKE – igrač od velike važnosti – 8

DIDO – majstor, znalac kapitalac – 8

KEŠ – za sve pohvale, strijelac i dvostruki asistent – 8,5

JOŽA – maestro se vratio u velikom stilu – 8

FIC – dvostruki strijelac, ni kriv ni dužan – 8

STIVI – ministar obrane – 8

 

ŠICER – Daliću, trebao bi se zabrinuti – 8

 


ČEKIĆARI

 

ŠOBI –   golman koji rijetko griješi, top – 7,5

LEO – krstario desnim bokom, u obrani ginuo – 7
ACO –  angažiran i pokretan – 7

ŠUMI – nadirao, pokušava – 7
TONI –  opsjedao gol, nekoliko dobrih pokušaja – 7
GEGI – sve ga dalje drže od druge stative – 7

TUTA – nemoćan kod prvog gola – 7

PRUGA – igrač opasnih namjera – 7

ĐANI  – vezao, nudio se, pokušavao – 7

ĆENDO –  u brišućem letu nadirao s boka – 7,5

SLAVEN – u borbi s Bokijem izgubio boj – 7

DARKO – pristojan debi – 7

BRNKI –         vrhunski strateg, ali ponestaje ideja – 7