Srijeda, 06. prosinca 2017. godine, Gekas Arena – pusta ko notingemska šuma – primijećen Števa u VIP loži, vrijeme – ugodno zimsko oko 0
SOKOLOVI : ROSTOHAR, BOKOR, HERAKOVIĆ, STARČEVIĆ, HORVAT, MOLAN, SOLINA, KRAJAČ, FIJUCEK, ŽIVKOVIĆ, MATUN
ČEKIĆARI : KECERIN, MIŠKIĆ, VIDUKA, TUTIĆ, PRUGOVEČKI, ŠPIČIĆ, S.BRNAS, VRAČAR, MARŠIĆ, ŠUMANOVAC, OSTREŽ, GENC
0-1 ŠUMANOVAC 15 MIN, 1-1 STARČEVIĆ 19 MIN
FOTO URADAK i KONTROLA SEMAFORA – OZREN LETICA

Prva malonogometna adventska svijeća zapaljena je na Gekas Areni u prvoj srijedi našega El Clasica u prosincu, što jasno pokazuje da još valja zapaliti tri svijeće i da je toliko kola ostalo do kraja ovogodišnjeg, već tradicionalno uzbudljivog nadmetanja dvije daleko najbolje momčadi na ovim meridijanima. Sve je to zabilježio i skroviti dolazak Svetoga Nikole koji je naišao na ostavljene tenisice brižljivih aktera ovoga događaja. Susret je započeo vrhunskim dodavanjem Dude Molana za Garinču Fijuceka, no zatresla se samo vanjska mreža Keca Kecerina. Prvi uzvrat uslijedio je u 8 mninuti kada Viduka dobro puca, no još bolje reagira veseli Cico Rostohaer. Pokušao je u 12 minuti opet Garinča no Kec najavljuje briljantnu večer obrana! A onda krasna, kao iz udžbenika jasna, akcija scenariste Darko Šumanovac do režisera Stipe Brnasa te konačno Darka Šumija u poziciji realizatora! Na semaforu Ozi Ozren Letica traži broj 1! Lijepo se zagrijala atmosfera u redovima Čekićara no na scenu uskoro stiže virtuoz sa Zelengaja. Željko Starčević  nadaleko poznati kao Šicer pokazuje zimsku čaroliju rolanja kao djevojke na jubilarnoj Zlatnoj pirueti. Okreće Tutu i oštrim i nadasve preciznim udarcem izjednačava rezultat na 1-1. Opet Ozi traži broj 1! Igrala se 19 minuta i sve nadalje do 40 minute bila je opsada gola Davora kecerina. Što je taj momak sve obranio? Još uvijek Alan čupa čuperak da mu nije zabio u tri pokušaja, od čega dva oči u oči s kecom. Pokušavali su strašnim udarcima i Dudo i Dido Horvat i Rene i Starke, pa Boki čak i glavom, no momak rođen uz šestinski potok, preko puta legendarne šestinske pralje pokazuje strašan ulazak u formu pred debitantski nastup u Kutiji šibica u veteranskoj kategoriji.I kada se obično iz mnoštva šansi ne zabija obično se događa neko makar i slučajno primanje gola. Na tu su kartu igrali i Čekićari. Više u mislima nego djelom. No briljantnu loptu šalje Pruga za Luu čiji lagani udarac Cico vadi iz gornjeg kuta. Pokušava i Slaven no bezuspješno, pa Tuta nakon slobodnjaka uz Stipin asist. Bilježimo još samo neuspješan pokušaj Kreše Bokora koji u 58 minuti nakon aktivnosti igrača Čekićara trese vlastitu stativu uz radostan poklić Cice Rostohara – Kaj ga večeras nisi zabil !
I tako smo se uvjerili po dolasku u svlačionicu da nam je Sveti Nikola svakome u tenisicu stavio po važan bod. Čekićare ostavio u igri stizanja bodovnog minusa, a Sokolove u približavanju stavljanja ruku na pobjednički pehar! No razum i tradicija nalažu oprez i uzbuđenje ! A tog uzbuđenja nije nedostajalo u nastavku večeri gdje je naš predragi Stjepan Gudiček Števa počastio za nadolazeći 60. rođendan ! Ovjekovječili smo taj povijesni trenutak na pravi način. Red dobre klope iz Tomine produkcije Dobar tek, pa redom pjesme u režiji DJ Perkana i DJ Alana te neizbježnog klapskog nastupa Dide, bokija, Renea, Siniše, Števe, Cice te jedinog živućeg Čekićara iz nastavka večeri Gegija! Bilo je veselo, bilo je super i sve je obradovala večernja pristigla vijest iz HZZO da je Števi odobren još petogodišnji ugovor igranja i osiguranja nogu i lakta od protivničkih igrača! Dragi naš Števica poživio ti nama još ohoho godina i nastavio u El Clasicu na način kako si i počeo !
Kako su igrali :

Sokolovi:

CICO – uspješan na golu, veseo na tulumu
BOKI – umalo nastavio kontinuitet zabijanja
HERA – aktivan, čak i srušen od Tute
DIDO – kako taj kontrolira situaciju i na terenu ali i u pjesmi
MARĆI – jurio i pokrivao uzduž i poprijeko
SINIŠA – inicijator niza napada i opsade gola
DUDO – i pucao, i dodavao, i zatvarao koridor
ŠICER – kakve dvije minijature, a tek gol
GARINČA – Kec ga bacio u očaj na terenu, ali za mix pultom neprocjenjiv
RENE – igrački jak, pjevački prejak
ŠOMI – uporan, neprelazan, taktički opravdan

Čekičari: 

KEC – briljantan, skinuo i više nego  normalno
TUTA – trudio se i borio na svoj način
PRUGA – prekrasna dalekometna lopta za egzekuciju Luji
MIŠKO – dao pošteno sve od sebe i pokazao momčadski duh
VIDA – svjeno se predao obrambenim zadacima
STIPE – pripremio Darku pogodak, pokušavao još dodavanjima
SLAVEN – otvarao vrata napada
ACO – uspješno radio prljav posao
MARIO – krasni prodori po boku
LUJO – malo igrao no bio latentna opasnost
ŠUMI – redovno zabio gol, može i više od toga
GEGI -. sve manje igra, a sve više pjeva