Srijeda, 24. svibnja 2017. godine, Gekas Arena – izaslanik HNS-a, Tomo Tomljanović predstavnik sponzora Kupa, Špiro i Josip – predstavnici najekskluzivnijeg kafića iz Draškovićeve, te mnogi drugi, a i treći, vrijeme – par opasnih oblaka sa Sljemena

Kakva srijeda ! Nezabilježena u povijesti našega kvarta, Kluba, El Clasica ! Nikada se do sada nije to dogodilo ! A što, pitao bi se slučajni putnik, zalutali prolaznik, ili zantiželjni čitatelj naše redovne rubrike, kolumne i web stranice. Da stigao je ON – NJEGOVO VELIČANSTVO – SEMAFOR !!! Sve što nam srce poželi, taj naš dečko – Leo Gekas i ostvari ! Po prvi puta u našim krajevima vrijeme hakla odbrojavalo se putem led lampica ! Kako se samo ponosno kočeperio naš novi uređaj na najljepšem malonogometnom centru nadaleko! Ono što mnoge generacije nisu niti sanjale, niti gledale putem malih tv ekrana, sada mogu slobodno vidjeti što je sjaj crvenih lampica vremena i rezultata ! Pa toga nema ni u crtanim filmovima ! Vrijedi spomenuti i našega malonogometaša Jerka Krstičevića koji je vrijedno upravljao semaforom kao jedini za sada obučeni majstor.Ali ono da anđeli znaju kako je u raju, treba reći da i mi iz kluba samo znamo kako nam je drago kaj imamo za prijatelja Borisa Frgačića Frgu, hvale vrijednog donatora koji nam je nesebično pomogao u nabavci ovoga elektronskog čuda! Dragi naš Frga, Bog te poživio i veselo se s nama družio ! U uvodu ove srijede još treba napomenuti kako je uzvratna utakmica Kupa šestinskog zvonara ocijenjena kao utakmica visokog sigurnosnog rizika tako da nas je tijekom tjedna uoči tekme osobno kontaktirao prvi sigurnosnjak HNS-a gospodin Miro Marković, koji nažalost jučer nije stigao na meč,ali je poslao svog izaslanika koji se nevidljivo smjestio negdje na našem objektu te čekamo njegovo izvješće. Budimo pošteni pa prejudiciramo stanje, no jučer je bilo sve savršeno sigurnosno, Naime, niti je Števa unio pivu na teren, čak niti bengalku koju je ostavio u torbi (možda zato jer nije imao razloga za slavlje), a niti su se međusobno igrači častili onom benignom – ma odi u p.. m.. Sve je bilo idealno i u pripremi i u realizaciji. Vidljivo je po značaju tekme jer s obje strane pristiglo je po 12 odabranih. Dakle, skoro svaki igrač početne postave imao je svog momka na rezervnoj klupi ! A krenulo je izuzetno koncentrirano i kvalitetno. Što znači igračina kao Stipe Brnas, prije svega moć i koncentracija igre Čekićara i podizanje igračke spremnosti kod svih suigrača. A kako su svi letjeli i bili spremni bacati se na tuđu tenisicu! A tek posloženi Sokolovi koji su taktički čuvali dva komada prednosti iz prve tekme. No već u 12 . minuti nepredvidljivi i neuhvatljivi Lujo Maršić vara obranu Sokolova i samo njemu svojstvenom frkafuljom vara i Cicu. Vodstvo Čekićara, kuha se nova malonogometna juha! I kreće najezda Čekićarskih stršljanova. Ardi Kozniku napaljen naravno s razlogom. Čovjek je osvojio čuda,ali nikada Kup šestinskog zvonara ! Stvara priliku za Darka Šumanovca, no Cico brani.
 Redaju se prilike Čekićara. Leo šalje upotrebljivu loptu po crti no nitko je ne poentira. Stipe za Darka i opet Cico skida. Uzvraća Perković pa Mladen Horvat i Dudo Molan no brani Ani A onda krasna Prugina lopta za Vidin let no lopta pored gola. Veselo se igralo, igrači izmjenjivali,a onda bilježimo 38. minutu i korner kojeg izvodi Aco Vračar i gađa jurećeg Darka Šumanovca, koji u svom stilu pilotiranja MIG-a ulijeće u zrakoprazan prostor, probija zvučni zid i trese mrežu Sokolova. Klupko veselja i zajedništva Čekićara. 2-0 i podizanje koncentracije jer do kraja ima malo. I to povlačenje pred svoj kazneni prostor koriste Sokolovi. kakva je to opsada bila. Nit su Picoki tako branili svoju utvrdu. čekićari predvođeni Gekasom Leo i Vidom bacaju se po terenu. a Ivan udara silovito što nesavladiva hobotnica Ani opet brani. Da je nesavladiv pokazuje i Alanu, i Fići. Dido Horvat iz izgledne situacije puca pored gola, što ponavlja i hera koji jedan otpadak skoro pretvara u pogodak. Još su u obećavajućim situacijama bili i Dudo kao i Alan no sve što je išlo u gol spretno riješava junak završnice Anes Musa! I da ne pomislite kako je semafor zasjenio i otjerao u mirovinu zvonara.
 A ne nikako, zlatno je pravilo da je kraj našeg malonogometnog čarobiranja onda kada se oglasi zvonar. Tak je navek bilo i bu! Nikakva čuda tehnike ne budu smjenili tradiciju šestinskog kraja – nije niti naziv Kupa samo tak opal s neba. Zvukom zvona poletjeli su Čekićari u klupko radosti! Po prvi puta u svojoj povijesti osvojen je prestižni Kup! Ma ništa nije slučajno ! Nešto kasnije uspjelo je to i Manchester Unitedu i zanimljivo istim rezultatom! No ni to nije sve.
U nastavku večeri vrijedni Aco i osoblje njegova restorana Trnjanke uslužilo je specijalitet po kojem taj lokal vječno poznat u Zagrebu.Stigao je i janko ! Omastili smo brk, zalili pivom i lagano zapjevali evergrene i popevke. Vrijedni zabilježiti izuzetnu pjevačku talentiranost Alana garinče kojem je u školi najbolje očito išao solfegio! Bravo dječače! To je sve od Kupa za ovu godinu a sada kreće nastavak vrlo zanimljivog i izjednačenog  El Clasica!