Srijeda 10. svibnja, 2017.. Gekas arena-šestinski hram malog nogometa i velikog hedonizma.
Gledatelji: uvedena je godišnja pretplata, karte su planule…nemoguće ih je više sve pobrojati

Prva srijeda dotakla je svibanj, nastavljen je El Clasico nakon kup utakmice.

Naša Gekas arena pretvara se u velebno zdanje.  Od ovog tjedna osvanuo je video nadzor uz svesrdnu pomoć sponzora (Bog ih blagoslovio) i aktivnosti Lea, tako da od sada više ništa ne prolazi nezabilježeno.  Ova akcija nije prošla nezapaženo niti od UEFE koja je odmah dala zeleno svjetlo da se na Gekas areni mogu igrati utakmice lige prvaka.  Osim povećanja stupnja sigurnosti uživat ćemo i u analizama El Classica i svih ostalih događanja…vrhunski. Također, naš vrijedni Ozi  je pravi multipraktik…u jednoj ruci fotoaparat, a u drugoj električne škare za živicu koja je u taj čas dobila izgled i vizuru za razglednicu grada..hvala Ozi!

A sad na teren.  Nakon dugo vremena na klupama je bilo gotovo igrača kao u polju, to se osobito odnosi na Sokolove..očito dobra serija rezultata i lijepo vrijeme daju ploda.  Morat će se u godišnji budget kluba uvrstiti stavka nove klupe duž cijelog terena.

Utakmica je počela u isptivanju snaga, oprezno s obje strane, Čekićari upali u crnu rupu, a Sokolovi od nje pobjegli odavno. A onda u 11. minuti brza kontra Luje koji od centra bježi kao njegovi od “kocke” i s Herom na leđima uspjeva svladati Cicu..1:0 za Čekićara i velika radost navijača Čekićara.  U 20. min u režiji Slavena i Ace lijepa akcija koji potonji ne poentira zicera.  U ovoj fazi igre Čekićari dominiraju, no odlično postavljena taktička postava Sokolova ne dozvoljava povećanje vodstva.  Cico i Hera dirigiraju obranom zajedno sa Bokijem, Ježom i  Števom, ispred njih prilaze zatvaraju Ivan, Dido, Marči i Šicer, a ubojiti trojac Dudo, Fićo i Alan samo vrebaju i najmanji kiks.  I to se ubrzo i desilo.  Nakon propuštene prilike Luje i grede Slavena, u 26. min nakon flipera i odbijanaca u obrani Čekićarara koji ne uspijevaju očistiti situaciju, lopta dolazi do Alana koji zabija za poravnanje i njegov već 9. gol ove sezone vraća utakmicu u egal.  Nakon pogotka raste i pritisak od Sokolova tako da obrana Čekićara trpi velike udare.  Izvanredni Tonći svojim bravurama spašava Sokolove dok Pruga, Tuta, Leo i Miš daju zadnje atome snage kako bi rezultat ostao nepromjenjen.  Središnjica Čekićara Vida i Slaven pokušavaju pomoći obrani i graditi napade za jučer raspoložene Luju i Acu. Utakmica se otvara, redaju se šanse i lijepe akcije s obje strane, teško ih je sve i zabilježiti.  A onda 31. minuta i dva uzbuđenja.  Prvo Lujo iz mrtvog kuta pokušava svladati Cicu mada je bilo i boljih rješenja (Pruga povratno na ziceru), a nakon toga re-kontra, propuh kod Čekićara, lopta dolazi do Marčija koji rezolutnim udarcem zabija za vodstvo Sokolva 2:1.  Bravo Marći, konačno malo i dobrih vijesti iz Sabora.  Vodstvo je dodatno ubrizgalo adrenalin Sokolovima, a kod Čekićara se osjetio pad snage i dodatnih pukotina i praznina među linijama.  Da nije bilo Tonćia, tko zna kako bi to sve skupa završilo.
Odmah minutu poslije dodatni pritisak s klupe Sokolova gdje izvjesni I.P. postavlja upit u kojoj je funkciji Gelo danas na klupi Čekićara(nažalost ozljeda ga je spriječila da igra, al’ se latio pisanja da bi ovo izvješće ugledalo svjetlo dana). Očito je da izvjesni I.P. osim dodatnog pritiska ulazi i u politčku kampanju za lokalne izbore..i traži biračko tijelo..koje je u Rijeci!
Utakmica je završila 2:1 za Sokolve, iako je po brojnim prigodama to mogla ispasti golijada.  Treći poraz Čekićara za redom, trebali bi posjetiti obližnju šestinsku crkvu i otići na svibanjske pobožnosti jer očito svibanj nije mjesec Čekićara.  Da li će crna serija završiti uskoro, vidjet ćemo već sljedeće srijede?..razlika je sada samo 6 bodova i prvestvo se zahuktava.   Nakon toga treće poluvrijeme u bazi i uživancija Atletica i Reala..zaključak je da će uskoro ovi iz Madrida biti na istom stupnju znanja i spremnosti kao naš šestinski El Classico..