Krasna večer, 18. ožujka, kulminacija događaja u veseloj srijedi, a sve je to započelo tko zna kada…. Prvo je Ivan misionarski odletio u nepoznato, no trag je otkriven u Španjolskoj. Zatim se šuškalo o Dariu i njegovom posjetu Njemačkoj. Pa se posumnjalo u njihovo poznanstvo s Miškovićem. I doista, riječka veza uz pomoć naših Sokolova, donijela je veliku novost u njihove redove ili ti prsa čak ! Sponzor je stigao – Sokolovi Recreativo, novi je službeni naziv ekipe koja cijeni i voli markere!

Novi sponzor Sokolova

Nažalost slike s novim etiketama nećete moći vidjeti jer je službeni fotograf zaboravio memorijsku karticu u aparatu, a nažalost neće se vidjeti niti milenijski vatromet koji je tim povodom organiziran od strane ljutih protivnika, Čekićara ! I u takvom ozračju započeo je još jedan šestinski El Clasico. Rekreativo u nikad brojnijem sastavu, ali još uskraćen u nedolasku Cice, Ježe i Bokija, no vratio se Sten i to na gol, odakle je i krenula njegova karijere. Čekićari u standardnoj postavi, izuzevši izostanak Pruge i Brnkija. Nešto se spominjalo da su se Sokolovi u korizmi odrekli pobjeda, no početni elan nije bio u tom tonalitetu. Vrijedi napomenuti kako tribine nisu u ovoj godini bili punije. Čekao se još samo dolazak našeg člana Josipa Ručevića – Kiće iz Đakova, no vlak je kasnio, a i on naišao na tamburaše. Utakmica je započela kao šahovska partija.
Dario ponosno na prsina nosi novog sponzora

Čvrsto, borbeno, organizirano, taktika začepi-otčepi, bez velikih uzbuđenja. Kao repriza od dana prije Atletico – Bayer. Pravovremene su reakcije oba golmana. Ani i Sten na vrhuncu, a ispred njih čvrste obrambene snage predvođene liberima Herom i Tutom. Aktivni veznjaci Dudo, Ivan Slaven s jedne, te Leo, Vida i Aco s druge strane, no u daminom gambitu, ne žrtvuje se pješak tako da su mreže taknute jedino laganim povjetarcem! Prošlo je i više od pola termina, a publika nije vidjela gola. Traži uzbuđenje i kao da su to osjetili igrači Rekreativa. Slaven na korner liniji vara Gegija, daje oštru loptu, koju pred Tutom i Leom, Filip zahvaća petom i lopta, koja ne bi išla u gol, nesretni Leo šalje u vlastitu mrežu. Veselje na obrazima Sokolova, novi gazda vjerojatno otvara šampanjac, no još se nije stišalo uzbuđenje, a već stiže lijepa akcija here i Ivana koju Keš završava pogotkom. 2-0 Rekreativo vodi, Čekićari u laganom nokdaunu, bez veće angažiranosti i ideje. I onda šlag na Sokolovu tortu stavlja Slaven preciznim udarcem sa sredine terena koji iznenađuje Anija i sami se igrači pitaju – da li je to moguće? Širok osmjeh uspjeha na vidiku Sokolova, no bude se i Čekićari. Konačno nešto u izvedbi Luje, Miljena i Ace. I onda slobodan udarac, s linije kaznenog, malo u desno. Leo postavlja loptu, Gegi se izvlači na pet metara i u gužvi gdje samo lopta može proći nalazi suprotan kut i nesavladivi povratnik Sten ipak priznaje kapitulaciju. Vjetar u leđa Čekićara i naboj se pojačavaju. Još se nisu ni snašli,a već Sokolove zatiče i drugi pogodak gegija iz mrtvog kuta. Što se to događa u zadnjim minutama. Ludilo, jer Leo i Joško uz pomoć Anija kao igrača stvaraju nove prilike koje napadači Čekićara ne zatvaraju novim pogotkom. I onda jedan izgubljena lopta na sredini terena, koju krade Keš i juri na prazan gol. Sudac Bezjak ne viče da je kraj tako da Keš zapečaćuje sudbinu Čekićara i donosi veliku pobjedu Rekreativu! Čestitke za dobru i uzbudljivu igru ! Treće poluvrijeme započelo je dolaskom Kiće i runde za završeni fakultet njegova sina. Čestitke! A sve je nastavljeno u revijalnom tonu i happy our rundi Brnkija, koja je dugo potrajala u zajedničkoj izvedbi igrača oba sastava. Posebne zasluge idu Tuti, Vidi, Miljenu, Gegiju, Štefu, Dariu, koji su ostali do kraja.
SOKOLOVI : STEN, HERA, ŠTEF, DARIO, KEŠ, IVAN, DUDO, SLAVEN I FILIP
ČEKIĆARI : ANI, TUTA, LEO, JOŠKO, MILJEN, ACO, VIDA, LUJO I GEGI
1-0 KRSTIČEVIĆ AG, 2-0 K.KEKELJ, 3-0 OSTREŽ, 3-1 GENC, 3-2 GENC, 4-2 K.KEKELJ
TROFEJ MARKIRKO :
5 – OSTREŽ
4 – STANKO
3 – KNAPIĆ
3 – GENC
2 – VRAČAR
1 – TUTIĆ