Ljubitelji i simpatizeri nadaleko čuvenog šestinskog El clasica nažalost dočekali su razdoblje kada će se isti odigravati samo srijedom budući većina naših aktera još ima potpisane ugvore s veteranskim udruženjem tako da će ponedjeljkom uveseljavati neke druge gledatelje.
Moćan stroj iz predgrađa Šestina – Čekičari

Na zamolbe mnogih naših obožavatelja koji prate El clasico putem malih ekrana u crno bijeloj tehnici dužni smo im odgovoriti da su Sokolovi oni dečki koji nose markere naranđaste boje! i tako je došao i 11. ožujka.
Njihova agonija ne prestaje-Sokoli

Sokolovi pojačani povratnikom Ježom i novopridošlim pojačanjem prijelaznog roka, novim sudionikom El clasica – Mladenom Horvatom. Dobro nam došel prijatelj! Ali na dijelu igrališta koji su okupirali Sokolovi, nema Daria, Ivana, Slavena, Keša i Filipa. Neke još uvijek neprovjerene informacije kolaju o mogućem izbivanju nekih u inozemstvu glede važnog posla za momčad. No s druge strane Čekićari jedino bez pruge, ali u standardnom sastavu predvođeni ravnateljem obrane Tutom i Anijem na golu. I još dok susjeda nije ni skuhala laganu kavicu i sjela u svoj naslonjač, a niti Malča još nije zauzeo svoje mjesto u gledalištu, Leo je krenuo loptom sa svojeg dijela terena i krajičkom oka vidi Gegija i daje mu loptu ko na pladnju, a ovaj ničim izazvan, bolje reći neometan šaljke loptu u gol. Cico kao i ostali njegovi dečki još ne vjeruju, no ipak su i oni postali dio povijesti. Naime, igrala se 16 sekunda tekme i postavljen je rekord u brzini pogotka! I tako još dok su Hera, Boki i Ježo pitali Štefa, Horvata i Dudu kaj se to događa, krenula je još jedna akcija Čekićara u kojoj su opet sudjelovali isti suigrači, još potpomognuti začetkom Joška i Vide tako da je Acin prodor po desnom boku završio atraktivnim dodavanjem u peterac, a tamo raspoloženi Gegi sada lijevom nogom postiže još jedan pogodak za Čekićare.
Kad su onio na klupi Čekičari su moćan

Važan je to trenutak jer tada na klupu Čekićara stiže strateg Brnki, čovjek koji je preporodio igru svoje ekipe. Na terenu lagani pokušaji Sokolova koji se zaustavljau na obrambenoj hridi Čekićara na kojoj je zadnja prepreka hobotnica Ani koji skida udarčine Dude i Bokija. Mala nepažnja kod kornera u redovima Čekićara i Dudo upošljava samog Ježu koji na drugoj stativi nema problema i loptu šalje u gol. 2-1 i miriše na novu neizvjesnost. Igra se rasplamsava. Akcije ko na traci. Šanse Luje i Ace s jedne te Bokija koji ne zatvara jednu prebrzu loptu na dugoj strani.Počelo je i iskriti. Navodno je Štef obećao Luji prigorski odgovor na imotski laka.
Čiji je lakat jači

I dočekali smo taj trenutak kada su pala oba! No tada je i dogovorena piva poslije tekme! Sokolovi su imali barem tri slobodna udarca u blizini kaznenog prostora, što jasno govori o čvrstoj igri Lea i Tute, ali neshvaćeni bivaju izazvani zvanjem faula od strane protivnika koji ne koriste izgledne prilike ugrožavanja gola. Brnki šalje u igru Miljena koji pokušava slalom prolaziti kroz obranu Sokolova, no dan prije na Sljemenu zajedno s Ivanom, navodno je to činio mpuno bolje.
Čiji je stomak manji

I kada je sve to djelovalo li-la, kada je u zraku lebdilo pitanje da li dosta neučinkoviti Sokolovi mogu izjednačiti javlja se pločanska krstarica Leo koji rezantnim udarcem savladava nama najdražeg golmana, slavljenika Cicu i daruje mu još jedan rođendanski poklon! Živio ti nama dragi naš Cico ! Tako je uskoro uslijedio kraj jedne zanimljive utakmice u kojoj su Hera i Boki obećali kako će malo pojačati na oštrini drugi puta te ostaje još jedno predskazanje Kreše Bokora kako će sada početi vladavina Sokolova barem do praznika rada, 1.- svibnja! Čekićari se nadaju da je barem danas stoga otišao na posao u markeru kako bi svojim kolegama s posla pokazao odjevni ukras kojeg navodno neće oblačiti duže vrijeme. Živi bili pa i to vidjeli,a do tada vremenska situacija pokazuje tendenciju zatopljenja. Sada su tri stupnja u zraku, a za drugi tjedan najavljuju se i veće temperature!
Sretno ti Cico

ČEKIĆARI : MUSA, TUTIĆ, PUPIĆ, KRSTIČEVIĆ, KUTLEŠA, VRAČAR, MARŠIĆ, VIDUKA I GENC
SOKOLOVI : ROSTOHAR, BOKOR, HERAKOVIĆ, D.KEKELJ, HORVAT, GUDIČEK I MOLAN
1-0 GENC, 2-0 GENC, 2-1 D.KEKELJ, 3-1 KRSTIČEVIĆ
TROFEJ MARKIRKO :
5 – GENC
4 – KRSTIČEVIĆ
3 – TUTIĆ
3 – ROSTOHAR
2 – D.KEKELJ
1 – MOLAN