Nakon burne razmjene mišljena i stavova oko šestinskog suđenja, akteri EL Clasica okupili se u srijedu 4. ožujka spremni na nove podvale i pothvate! Sokolovi bez Here,Keša, Ježe i Ivana, a čekićari bez Brnkija i Joška, s ozlijeđenim Vidom i Gegijem. Počelo je oprezno i sramežljivo s obje strane. Nema naznake opasnosti, zavrzlame, spornih trenutaka niti užarene atmosfere.

Trenerski tandem

I kako to obično biva, a postalo je i tradicija, Sokolovi poveli preciznim udarcem Dude s desne strane u malu mrežicu gola Čekićara. Nemoćan Gegi, no ubrzo je zamjenjen upravo pristiglim Anijem i ovaj odmah spušta rolete na svom golu. Sad da li je gol zabio Dudo ili Ivan, nadamo se da će informacija biti provjerena i uskoro potvrđena. Daljni tijek igre obilježen je nepreciznim pokušajima Filipa koji je ovaj puta igrao u hrastovim tenisicama, pa Leovim čekićarenjem po Dariu i Bokijevim pokušajem lovljenja lignji u mreži. Ali zato aktivni Pruga i Leo dovode u matnu poziciju koju prisebni doktor Lujo u maniri hladnokrvnog egzekutora sprema u gol. U tim trenucima u gledalištu se pojavljuje skijaš Garinča Alan i donosi vijest kako je Ivan odsutan s termina jer je navodno emigrirao. Da li je to novi slučaj Lex Perković, ostaje veo tajne visjeti u čistom šestinskom zraku, no u tom trenutku vižljasti playmaker Pruga dokazuje kako se dodatni trening uvijek isplati te lukavim, preciznim udarcem iz veće udaljenosti vara pokrivenog i nespremnog Cicu kojem ostaje samo razočaravajuće vađenje lopte iz mreže. Osmjeh na klupi Čekićara i licu kustošijanskog stratega Brnkija kojem se smješi 100 % učinak od kada je preuzeo svoje Čekićare i stručnim savjetima oplođuje ulaganje Kluba u njegov malonogometni razvoj kao trenera. S druge strane vidljivo je da su Sokolovi samouki. Bez vođe s klupe, a tako izgleda i njihova igra! I onda započinje lagani rukomet. Pruga brani glavu, ali čudnim čudom to je ruka u kaznenom. Loptu na bijelu točku namješta Dudo. Strašan udarac po sredini gola, ali hobotnica Čekićara Ani maestralnim trzajem ramena skida udarac i ostavlja svoju ekipu u vodstvu.
Kun fu Vida

Mora se priznati kako je Dudo korektno izveo penal. Iza toga slijedi Vidin show program. Njegov talenat nikada ne kopni. Lopte koje imaju izoštren vid. U dvije minute, dvije vrhunske podvale koje Lujo i Pruga ipak ne okrunjuju novim zgoditkom. U tim trenucima Cico skida neke zicere, dok s druge strane nepreciznim udarcima Slaven, Filip i dario ugrožavaju Anijev zračni prostor. valja spomenuti koncentriranog i na igru usredotočenog Tutu koji u maniri dirigenta simfonijskog orkestra ravna obranom Čekićara uz svesrdnu pripomoć aktivnog Lea, Vide i Ace. A onda po starom običaju Štef igra rukomet u svom kaznenom prostoru koji Čekićari ne zovu za izvođenje penala. Ipak se starijempajdašu progledalo kroz prste te napominjemo da je ovo termion maloga nogometa, a ne rukomet! E, onda dolazimo do ključnog dijela termina. Nesretni Prsan iz Selišća, Štef, naletava na sredini terena na poznati imotski lakat Luje Maršića!
Imotski lakat

Jauci u noći, prijetnje s usana i pogled od kojeg pada kosa! Lujo se ispričava, a Štef ne vjeruje niti u riječi niti u mogućnost da će sutra zamijeniti cijevi od 1,5 col na objektu u Črnomercu! Smogao je snage i na radost svih prisutnih podigao se i krenuo na svoju poziciju. Ostala je samo rupa u prsima, no po savjetu doktora Luje, to će se ubrzo popuniti. No, za svaki slučaj doktor je primijenio Hipokratovu zakletvu i zakazao Štefu termin već slijedećeg dana, kako bio bio spreman za ponedjeljak. I konačno šlag na malonogometnu tortu stvalja Aco, koji odigrava s Gegijem fliper i posprema prizemnim udarcem loptu za 3-1.
Slika sve govori Čekičari preuzeli 1. Mjesto

Sigurno vodstvo i pobjeda Čekićara. Neki dan bila je +9 temperatura na El clasicu, no od jučer je O. Sokolovi zato prizivaju snijeg.
Dudo je bio nevidljiv pored Pruge

Očekuju ga kao Čekićari sunce prije nekog vremena.
Slika sve govori

Ah, kako se brzo izmjenjuje ciklona i anticiklona na našem najvećem stadionu! Vrijedi još spomenuti da su svi igrači nakon toga veselo ostali u Klubu na druženju kojeg je veličanstveno priredila naša Sandra i kao prava Dalmatinka pokazale se majstoricom u spremanju zagrebačkog odreska. Sretan ti rođendan! Također se mora spomenuti i iznenađenje večeri, Marko Benčić, koji je ničim izazvan zatražio pristupnicu za postajanje člana MNK Šestine.
ČEKIĆARI : ANI, TUTA, LEO, PRUGA, VIDA, ACO, LUJO I GEGI
SOKOLOVI : CICO, ŠTEF, DARIO, SLAVEN, FILIP, BOKOR I DUDO
0-1 MOLAN, 1-1 MARŠIĆ, 2-1 PRUGOVEČKI, 3-1 VRAČAR
TROFEJ MARKIRKO :
5 – TUTIĆ
4 – MUSA
3 – MARŠIĆ
3 – GUDIČEK
2 – ROSTOHAR
1 – BOKOR
Ukupan poredak

Ime Prezime Ukupno
Dubravko Molan 27
Leo Krstičević 21
Marijan Viduka 20
Aleksandar Vračar 20
Davorin Kekelj 19
Ivica Rostohar 16
Luka Maršić 16
Mladen Genc 14
Krešimir Kekelj 12
Željko Heraković 11
Anes Musa 11
Joško Pupić 10
Ivan Perković 10
Stjepan Gudiček 9
Dario Knapić 8
Damir Tutić 8
Slaven Ostež 6
Filip Kraljević 5
Barbir Tonči 3
Alen Fijucek 1
Ivica Brnas 1
Krešimir Bokor 1