Što se stvarno dešavalo tog 02.03.2015. !!!
Prvi ponedjeljak u ožujku. Lagana izmjena sunca i oblaka, cvrkuta ptica, lijenih pogleda susjedova psa i još jedan El Clasico. Privremeno posljedni u ponedjeljak do daljnjega budući većina naših aktera seli u termin ZNS-a i odlazi spremno pokazati umijeće na velike terene diljem Zagreba. Borbene ekipe Čekićara i Sokolova, svaka svojim taktičkim novitetima započele su još jedan malonogometni okršaj. I kako se to u ožujku brzo sve preokrene, sami početak utakmice obilježila je jaka kiša s neugodnim vjetrom. No to nije sprječilo aktivne i posložene igrače Čekićara da ubrzo povedu. Vrlo raspoloženi Aco i Pruga izmješali su obranu Sokolova te je Pruga jakom prizemnom loptom primorao nesretnog Heru da se lopta od njega odbije u Cicinu nebranjenu površinu gola. No to nije sve. Rastrčani, agilni, mobilni i sve to još nešto  – Aco – baca nekolicinu igrača Sokolova u driblinzima i poentira. Sve to pod kontrolom drže Gegi na golu, obrana u sastavu Leo i Jole te vrijedni akteri sredine terena Vida, Pruga, Lujo i spomenuti Aco. A onda taktička izmjena golmana. Jole na gol, a Gegi u protunapad i u dva kontakta s loptom, oba puta trese mrežu Sokolova. Nestvarnih je 4-0! Cico pita dečke kaj je to. Odgovor želi znati Hera i Štef. Slaven šuti. Dario pita Ivana, a Ivan Dudu. Ali ni to još nije sve. Eto i još jednog strijelca. Maestralni umjetnik poteza Vida i mreža se opet trese. Nije baš jasno niti ushićenim Čekićarima. Kontrola igre fantastična, igra se uokolo, poštuje slobodan igrač, a realizacija presavršena. Iz tri šanse, dali su 5 golova. No, prevrtljivi ožujak uvukao se i u ponašanje pojedinaca i igru čekićara.
Kad su svi mislili da je 5:0 rezultat koji Čekićarima osigurava srijedu bez markirki, probudili su se i Sokolovi i počeli stvarati nevjerojatan pritisak. Jedini priseban i svjestan mogućnosti preokreta, Čekičar Joško ne gubi na ozbiljnosti već pomalo razbojničkim startom na metar od gol crte prizemljuje Slavena. Slaven tek nakon što se osvjestio i prestao nevjerovati u takav potez, zove penal na čije poništenje momčad čekičara (kod rezultata 5:0) radi velik pritisak. Svjestan prošlosti Ivan bez oklijevanja uzima loptu i stavlja je na 14 m i pogađa pored Gegasa koji je odabrao desnu stranu.
Kako je Joško mislio, tako se i desilo, pa je na Dudinu povratnu loptu na drugu stativu Ivan (poput Sokolove sjene uletio) na zaprepaštenje zakašnjelog Jole, posprema za 2-5.
Sokolovi lete! Hera se sve više ušuljava u prazan prostor, Štef otvara desnu stranu, a Slaven šilji sredinom. Dudo pokreće gotovo sve akcije u suradnji s aktivnim Ivanom i pouzdanim Darijom. I jedna takva akcija donosi radost u njiove redove. Majstor Dario vara suparnike i udarcem trese mrežu. Jole nemoćan, kao i privremeno oduzeti ostali Čekićari. Što se to događa, sada se pitaju igrači bez markera? Ali ni ovaj puta to nije sve. Nadiru Sokolovi sa svih strana. I konačno Perković zakucava jednu poklonjenu loptu za 4-5. Da li je to moguće? Sada je nevjerica s različitim aspektima kod oba rivala.
No da ne bi bilo sve jednostavno i jednosmjerno, pobrnuli mudri Čekićari !!! Opet su se Čekićari, kojima je pobjeda sve na svijetu, u ključnim trenucima pokazali taktički zrelijima od Sokolova kojima je igra, nadmetanje i druženje sve na svijetu. Još nije sigurno da li Čekićari mudro traže način da presjeku nadmoć Sokolova, ili se to desi samo od sebe potaknuto strahom od poraza. Lujo zove ruku u kaznenom prostoru, a Štef koji ruke ne koristi ni kad ugrađuje mufe i holendere nema što drugo nego čuditi se. Počinju opet verbalni dueli. Termin se bliži kraju pa su i emocije jače, a i riječi brže izlaze iz usta. No vraćamo se na onu obligatornu –  pravila su pravila. što se zove, to se dobi ! Leo namješta loptu na bijelu točku (ili 9 metara). Namješta i svoju desnicu i loptu ipak na 14 metara odakle su pucali i Sokolovi. Sprave su izmjerile udarac od 157 km/sat. Drugi servis Hantuhove! No Čekićare veseli više udarčina Krstičevića koji betonira pobjedu svojoj momčadi. Ono što se još promijenilo u prevrtljivom ožujku je zvonar naše crkve koji točno u 18i50 obilježava 19 sati i kraj veselog termina.
Ho, ho, sada se lopta okreće na stranu čekićara. Novi boj očekuje se u srijedu, a za tada je dogovorena i fešta. O tome u slijedećem nastavku El clasica!
ČEKIĆARI : GEGI, LEO, JOLE, PRUGA, VIDA, LUJO I ACO
SOKOLOVI : CICO, HERA, ŠTEF, DARIO, SLAVEN, IVAN I DUDO
1-0 HERA AG, 2-0 VRAČAR, 3-0 GENC, 4-0 GENC, 5-0 VIDUKA, 5-1 PERKOVIĆ, 5-2 PERKOVIĆ, 5-3 KNAPIĆ, 5-4 PERKOVIĆ 6-4 KRSTIČEVIĆ
TROFEJ MARKIRKO :
5 – VRAČAR
4 – GENC
3 – VIDUKA
3 – MOLAN
2 – PERKOVIĆ
1 – KNAPIĆ