16.02.2015., već od rana jutra vidjelo se da će to biti drugačiji dan.
Toplije i sunčano vrijeme potjeralo je snijeg sa terena u Šestinama i Čekičari su u tome vidjeli svoju šansu. Lakim i poletnim Sokolovima snježni uvjeti su odgovarali i markirke su ih nisu „grijale“ ove zime.
Sokolovi znaju da se kod suparnika vraća Aco – preporođen i lakši nego ikad prije. Sve najave govorile su o velikom danu podno Sljemena, a sama utakmica je to i pokazala te je razdraganu publiku bacila u trans.
Krenulo se dosta široko i otvoreno; Cico, Štef, Bokor, Ježo, Dudo i Ivan protiv starih rivala – Joško, Leo, Brnas, Vida, Lujo, Aco i na drugoj stativi Gegi.
Sam početak nije pokazivao ništa spektakularno sve dok jednu dugu loptu nije Leo glavom na kojoj je imao kapu, spremio u nebranjeni Cicin kut. To stvarno nitko nije očekivao, ali Leo je i prije znao iznenaditi na neočekivani način.
Jedno vrijeme se igralo kada se Ivan našao u kaznenom prostoru čekičara i  na njogov iznenađenje u tom vatrenom prostoru nije bilo udaraca. Okrenuo se u nepoznatom smjeru, te i sam zbunjen uspio zbuniti obranu i golmana protivnika i zabiti za 1:1.
Izgledalo je da Sokolovi lagano preuzimaju inicijativu, međutim Čekičari su počeli uredno spremati.
Prvo Gegi iz jedne greške u obrani Sokolova, onda Viduka na dugu loptu iz kontre te Lujo za 1:4 i fantastičan period igre Čekičara.
Kada su Čekičari pomislili da mogu samo dobrom igrom i bez grubosti protiv Sokolova, stvari se počinju mijenjati, a publika počinje shvaćati zašto redovito dolazi na naše susrete !!!
Nakon dobrog pritiska, obrana Čekićara griješi i Ivan dodavanjem kroz noge dodaje Dudi koji opet kroz noge zabija za 2:4.
Daljnji pritisak urođuje plodom i Ivan nabačajem gađa Luju koji nesretno loba izvanrednog Joška na golu. Sad je voda već bila u ušima, Čekičari koriste i ostale ekstremitete, ali Ivan nakon rasparanog šuškavca (na teret tajnika), ipak dodaje Dudi u izglednu situaciju koju ovaj hladno-špricerovski sprema u mrežu.
U velikom naboju i pri izmaku snaga Sokolova, Dudo nesretno presreće ubačaj za Gegija rukom i 14 pari očiju Čekičara „JASNO“ vide kazneni udarac kojeg Leo (poput Owena) nemilice zabija u gornji lijevi Cicin kut za 4:5 i 5 min do kraja.
Osmjehe i razočarenje sa obje strane kanalizirao je Ježo u svoju galvaniziranu ljevicu i 3 min prije kraja zabio za 5:5 te potvrdio produljenje zime kao što su to najavili i svisci diljem SAD-a.
SOKOLOVI : CICO, BOKOR, ŠTEF, JEŽO, IVAN I DUDO
ČEKIĆARI : JOŠKO, LEO, VIDA, ACO, BRNKI, LUJO I GEGI
0-1 KRSTIČEVIĆ, 1-1 PERKOVIĆ, 1-2 GENC, 1-3 VIDUKA, 1-4 MARŠIĆ, 2-4 MOLAN, 3-4 MARŠIĆ AUTOGOL, 4-4 MOLAN, 4-5 KRSTIČEVIĆ, 5-5 D.KEKELJ
TROFEJ MARKIRKO :
3 – D.KEKELJ
2 – PERKOVIĆ
1 – MOLAN
3 – KRSTIČEVIĆ
2 – VRAČAR
1 – VIDUKA

Trenutni poredak Trofej Markirko

Ime Prezime Ukupno
Dubravko Molan 23
Davorin Kekelj 19
Leo Krstičević 18
Marijan Viduka 12
Aleksandar Vračar 10
Mladen Genc 9
Željko Heraković 9
Joško Pupić 8
Luka Maršić 8
Ivica Rostohar 8
Ivan Perković 8

 

Doktor Lujo očekuje loptu