ŽIVIO PERO (PREVAGA) !
Srijeda, 09. studenoga 2016. godine, stadion – Gekas Arena, vrijeme – preidealno za igru, gledatelj – Zoran iz Slovenije, Brnas iz Ričica i ostali nepoznatog porijekla
SOKOLOVI : CICO ROSTOHAR, HERAKOVIĆ, GUDIČEK, BOKOR, PERIĆ, D.KEKELJ, K.KEKELJ, KRALJEVIĆ, FIJUCEK, ŽIVKOVIĆ
ČEKIĆARI : MUSA, TUTIĆ, KRSTIČEVIĆ, GELO, ŠPIČIĆ, VIDUKA, MARŠIĆ, VRAČAR, GENC
1-0 KRALJEVIĆ, 1-1 GENC, 1-2 VRAČAR, 1-3 GENC

Nije Ozren uzalud napravio najbolju pozivnicu za još jednu seriju El Clasica ! Odmah se uključio strani partner Kompas agencija i eto Ježinog bratića Zorana direktno iz Slovenije na derbi. Navodno sada ide i na plagijat Clasica u Barcelonu, no sigurni smo da će nam se vratiti. A uoči tekme prognoze su govorile da Čekićari imaju šanse kao glineni golub kod našeg zlatnog olimpijca Glasnovića ! Magijalo se i čarobiralo. Konačno je stigao i Ani Musa, čekićarska hobotnica ! Vratio se i dugo očekivani malo načet ozlijedama vihor z Bijenika – Keš! Navratio i Šomi Živković, no bitno za Čekićare, došao je konačno i Damir Perić! Zašto je to bitno pitati treba na adresi Kreše Bokora, a sam rezultat daje odgovor. Primijetili smo radni dogovor Čekićara. Pravo vikanja imaju samo Tuta i Leo. Vrijedi zabilježiti da se Tuta cijeli meč branio šutnjom. Ali igrao je obrambeno savršeno ! Sve je započelo velikom prilikom Maria koji ne pogađa prazan gol. No ubrzo lijepa akcija Ježe, još ljepše dodavanje Pere i Fićo neumoljivo i standardno pogađa za vodstvo Ibriniih momaka! Pametna igra Sokolova predvođenih rutinerima Herom i Števom te pozicionih igrača sredine Šomija, Bokija, Pere i Ježe nije dugo izdržala. Gelo je dodao do Marija, ovaj tuče po drugoj stativi, a tamo Gegi postavlja nogu za izjednačenje.Kao lavovi bore se plavci! I dušu i tilo ostavlja Leo za ekipu, Vida prede, Gelo drži stranu, Tuta sve spriječava, Ani skida, Lujo istrčava, Mario čarobno dribla i stvara višak, a vrijedni i spretni Aco zabija! Čekićari u vodstvu! Taj film već dugo nije igrao! A Sokolovi pokušavaju ubrzano preko najbržeg napada u hrvatskoj – Alan, Keš i Fićo ! Puše na sve strane no obrana Čekićara ne pušta! A onda biser tekme! Gegi dubinski za Acu, ovaj vraća pas Gegiju, isti odigrava Luju, a doktor maestralno duplim pasom gađa gegija u nogu tako da ovaj ne može promašiti! U zraku iznenađenje! Ali Sokolovi nadiru.Kakav iznenadan šut Fiće Kraljevića, pa Keš u rašlje, no Ani je u pravom izdanju i refleksno skida te udarce uz pomoć prečke i lopte su na sigurnom. Vrijedi zabilježiti sudar Alana i Lea u kojem je Leo izvukao deblji kraj. Suradnju i realizaciju rođaka Ace i Gegija!
Potištenost Bokija, pokušaje Ježe i Alana te čvrstu igru Čekićarske obrambene formacije te lak korak i dribling Marija ! Sve to bez Pere ne bi bilo zanimljivo. Jedina tradicija koja još nije prekinuta je – kad Pero dođe, a Rene ne, pobjeđuju čekićari, koji zato mole dotičnoga da češće participira srijedom! Za one koji nisu imali privilegiju biti u nastavku večeri, treba ih uputiti na naše društvene mreže jer su Ozren i Gelo bilježili ludilo koje je vladalo u Klubu sve do ranog izlaska četvrtka !