ACO PRORADIO, ČEKIĆARI NA +9
EL CLASSICO, srijeda, 01.06.2016., 20 sati
Rezultat: 4:2, pobjeda Čekićara
Strijelci: Čekićari: Vračar 2*, Špičić 2*
Sokolovi: Kekelj D., Gudiček
SASTAVI:
ČEKIČARI:                                                                                   SOKOLOVI:
TONČI BARBIR                                                                      IVICA ROSTOHAR
JADRANKO BARTOLIĆ                                                           ALAN FIJUCEK
DAMIR TUTIĆ                                                                         DAMIR PERIĆ
ALEKSANDAR VRAČAR                                                           STJEPAN GUDIČEK
MARIJAN VIDUKA                                                                   DAVORIN KEKELJ
MARIO ŠPIČIĆ                                                                         DARKO GELO

IZVJEŠTAJ:
Izgleda da je ovaj tjedan „tjednovo“ za obje ekipe obzirom da je El Classico iznjedrio samo „12 žigosanih“ uz kratkoročnu posudbu od 8,9% kamatne stope Gele Sokolovima.  Što privatno, što službeno, što zdravstveno a bome i određenih problema s majstorima manjak igrača doveo je i do upitnosti samog odigravanja El Classica.
Sokolovi sa samo jednim izrazitim napadačem Alanom orijentirali su se na povučeniju formaciju.  Otraga majstor Pero, s bokovima Štefom i Ježom te Gelom namjerio se na izrazito raspoložene Čekićare.  Tonči na golu, zadnja granitna linija Tuta i Barta kojima bi i talijani pozavidjeli, a izrazito raspoloženi Vida, Mario i naročito Aco pritisnuli su Sokolove na ionako skraćeno igralište i pleli paukovu mrežu.  Izgleda da se nedostatak određenih standardnih prvotimaca uopće nije osjetio, štoviše kod Čekićara je izazvao pozitivan šok.  Brzim i jednostavnim pasovima stvarali su prednost u polju i bili konstantna napast i velemajstoru Cici.  Na početku dvije prigode Gele nisu pronašle put mreži Tončia, a kazna je ubrzo stigla.  „Staro vino“ Aco i dva puta „mali od nekretnina“ Mario doveli su do vodstva od 3:0.  Majstor Ježa svojim varalačkim udarcem vara Tončia i smanjuje na 3:1.  Drame, koje realno nije ni bilo, Čekićari dižu prednost na 4:1 drugim pogotkom Ace.  Izgleda da je Aco nakon dugotrajnog posta i nemrsa  izašao iz golgeterske krize.  Štef koji poentira gotovo stalno u zadnjim utakmicama smanjuje na 4:2 i ubrzo sa zvonom šestinskog zvonara završava ova ne odveć napeta utakmica.  Čekićari ovom rutinskom pobjedom odlaze na plus 9 te će Sokolovi morati uložiti maksimalan napor da vrate prvenstvo u neizvjesnost. No poučeni lanjskim prvenstvom sve je moguće.  Određena šuškanja govore da bi na klupu Sokolova do kraja sezone mogao zasjesti bivši  strateg Burić koji je završio avanturu u Hajduku.  Iz izjava g. Burića na ne baš tečnom „purgerskom“ i uz pomoć prevoditelja kaže da su Sokolovi ekipa o kojoj je oduvijek sanjao i navijao odmalena te će mu to biti pravi izazov. Pregovori su u tijeku, uskoro bi se trebla dobiti potvrda transfera, neslužbeno transfer je vrijedan 2 mil. pezeta.
Treće poluvrijeme prešlo je u večer umjetnosti i poezije s naglaskom na večer erotske poezije.  Glavni umjetnici na okruglom stolu bili su Barta i Sandra s panelistima Vidom, Štefom, Gelom i Tončiem.  Izdvajamo nekoliko ključnih misli i promišljanja „Marelica je zdrava“, „Brazilka ili šuma striborova“.. I ovim putem potvrđeno je da sport i umjetnost idu ruku pod ruku te i ubuduće očekujemo da će sportske muze biti inspirirane.
Nadamo se da je tjednovo konačno završilo i da će već u slijedeću srijedu ekipe biti kompletirane.
Izvještaj by: Miro Krki