Visoka pobjeda Čekičara
EL CLASSICO, srijeda, 25.05.2016., 20 sati
Rezultat: 4:1, pobjeda Čekićara

– SASTAVI:
ČEKIČARI: SOKOLOVI:
ANES MUSA IVICA ROSTOHAR
JADRANKO BARTOLIĆ DARKO PRUGOVEČKI
MILJEN KUTLEŠA DAMIR PERIĆ
LEO KRSTIČEVIĆ STJEPAN GUDIČEK
DARKO GELO MILAN ŽIVKOVIĆ
MARIJAN VIDUKA DAVORIN KEKELJ
MARIO ŠPIČIĆ FILIP KRALJEVIĆ
SLAVEN OSTREŽ KREŠIMIR KEKELJ
LUKA MARŠIĆ

IZVJEŠTAJ:
El Classico se ponovo na vratio na camp Nou Šestine nakon kupa „šestinskog zvonara“ kojeg su podsjetimo zasluženo osvojili Sokolovi. Pred blagadan Tijelova i spajanja vikenda dostupnost igrača obje ekipe je ipak bila na zavidnoj razini čak i sa pokojim izmjenom na klupi. Vrijeme idealno, teren idealan, gledatelja preko nekoliko, tražila se karta više.
Čekićarima nedostaju mag Gegi, Aco, Tuta dok Sokolvima nema Alana, Daria, Ivana, nestalog Here (opp. raspisana je i nagrada za dotičnog) te ozlijeđenih Bokia i Dude koje i ovim putem jako pozdravljamo i želimo im brzi oporavak.
Sokolovi očito opijeni uspjehom kupa i emotivno ispražnjeni ušli su u utakmicu sa 48%…Čekićari pak frustrirani nakon poraza u kupu i svjesni da im jedino prvenstvo ostaje da bi izborili ligu prvaka u utakmicu su ušli maksimalmo nabrijani. Nakon početnog ispitivanja snaga Čekićari su se rastrčali po terenu i nametnuli pritisak. Ne moramo napominjati da Cico već mjesecima brani u vrhunskoj formi što je i sinoć pokazao. Neslužbeno doznajemo da će se isti priključiti kampu „vatrenih“ na poziv izbornika Čačića i već u petak se predstaviti u Koprivnci na debiju s Moldavijom. Zadnja i središnja linija iskusnih i prekaljenih Sokolva Pruga, Pero, Ježa, Mišo i Štef teško se nosila sa rastrčanim Čekićarima. Lujo je konstanto prijetio i prvi poentirao na njemu svojstven način te svojim devetim pogotkom opasno prijeti vodećem Kešu. Mario je konstantno ubadao sa bokova, te je nakon njegovog udarca i nespretne reakcije Cice prednost Čekićara se povećala na 2:0. Slaven je na sidrunu dijelio lopte, a majstor Vida sve to povezivao i koordinirao i maestralno asistirao i zabio četvrti zgoditak. No ključ jučerašnje pobjede leži u čvrstoj sredini i zgusnutoj obrani Čekićara koja znalcima Kešu i Fići nije praktički ostavila pedalj slobodnog prostora. Jučer odlična izvedba Barte i Gele na poziciji zadnjeg sa još boljim bokovima Leom i Miljcem koji su pak odigrali maestralnu akciju za 3:0 uz egzekuciju Lea. Granitna obrana dirigirana je i raspoloženim Aniem na golu garantirala je nova tri boda i odlazak na šest bodova razlike. Ono što je i dodatno motiviralo Čekićare je poruka njihovog presidentea i odsutnog Genca koja je glasila “Čekiću plavi udri Sokola golom po glavi“!!
Da bi izbjegli prošlogodišnje iskustvo kad su Čekićari imali i devet bodova razlike a nisu osvojili prvestvo, na trećem poluvremenu je odlučeno da Čekićari nikako ne odu na devet razlike, već da drže trenutnu prednost..
Treće poluvrijeme donijelo i snimku kup utakmicu koju je vrhunski snimio, montirao i režirao prekaljeni profić Ozren Letica kojemu se i ovim putem još jednom istinski zahvaljujemo. Navedeni snimak biti će dostupan i koncem tjedna na yubi tuu. Priče su čak išle i toliko da se g. Ozrenu ponudi izbornička fotelja na klupi Čekićara. Moramo napomenuti i nemoralnu ponudu Cice da se Gelo u sljedeću sezonu preseli Sokolvima. Sve u svemu očekuje na nastavak i nadalje neizvjesne sezone.