Veličanstveni Čekičari
Miris susreta u predigri odigranog u Maksimiru između Dinama i Hajduka prenešen je na šestinski El Clasico. Hera i Števa ponijeli su s derbija rezultat i svoje Sokolove stavili pod kontrolu Čekićara.Susret je započeo u tankim sastavaima. Mnogobrojna fušarenja naših vedeta uzrokovale su brojne ozljede i špiri se spisak (Dudo, Ani, Barta, Keš, Leo, Alan, Tuta, Pero, brnki..) ozlijeđenih tako da je Povjerenstvo jučer odlučilo da se počinje plaćati dopunsko zdravstveno stanje u njihovo ime još dok nije poskupjelo. Meč je započeo laganim šansama s obje strane no izglednije su bile od Sokolova, no svečar Fićo (rođendan od dana prije kao i Heri) nije uspio zatvoriti obećavajuće lopte Daria Knapića, a za kojeg moramo naglasiti da je doma otišao ovoga puta sa zdravim nogama! Ali zato s druge strane, čekićarske, loptu je vezao budući slavljenik (danas) Vida i upošljavao Acu i Luju. No, Cico još uvijek drži visoki nivo forme. Ne da se ni njegov sin s druge strane igrališta tako da valja podsjetiti na onu staru – Kakav otac, takav i sin ! Treba spomenuti i vrlo raspoloženog maria Špičića, koji se oslobodio i pokazao svu svoju raskoš talenta. Šarao je i varao redove Sokolova. Niti uporni, a vidljivo roviti Boki s jedne strane, kao niti prigušeni ježo, s druge strane nisu ga mogli zaustaviti. I onda jedan lijepa kontra Čekićara, uz izvrsnog i rastrčanog Acu koji majstorski podvaljuje loptu za brzog Luju, a ovaj manirom iskusnog asa para mrežu i Čekićari vode. Načetost se osjetila, porozija u redovima Sokoilova. nemoćan slavljenik Hera, Števa pokušava, ali ne ide, trudi se Dario, ali nema s kime. Ježo i Boki načeti ozljedama i vidno prigušeni, a Fićo usamljen u napadu, jedino uspijeva pogoditi stativu i to je sve. A s druge strane, rekonvalescent gelo uzeo obranu pod svoje, uz veluku pomoć Vide i maestralnog maria, jedinog živućeg izdanka škole Hitrec Kacian s Isca – Miljena Kutleše, a ne zaostaju niti vižljasti napadači Lujo i umorni gegi, a tek Aco, najagilniji i naj motoričniji u redovima Čekićara.I taj potez se osjetio u zraku. Što je sve učinio Mario, nanizao pola Sokolova pa onda nesebično poslužio Gegija, koji zabija na užas pristiglog Krstičevića, koji ne vjeruje da je i to doživio. I ćorava koka nađe svoje zrno! Još je zasluženo poentirao Aco na samo njemu svojstvenu asistenciju (Vida), a pečat na zasluženu pobjedu stavlja Lujo, kao najveći napadački mag, petom na asistenciju Gegija.Valja još zabilježiti dva bravurozna podvaljivanja Miljena za Gegija, no ovaj je očito bio zadovoljan pogotkom nakon dugo vremena pa je ostavio Cicu na “kvatro staciunu”.Na kraju utakmice, suigrači Čekićara pomogli su svom uspješnom vrataru Rostoharu, mlađem spustiti gol i ovjekovječiti taj monumentalni trenutak!
SOKOLOVI : ROSTOHAR ST., HERAKOVIĆ, GUDIČEK, D.KEKELJ, KNAPIĆ, BOKOR, KRALJEVIĆ
ČEKIĆARI : ROSTOHAR ML., GELO, ŠPIČIĆ, VIDUKA, KUTLEŠA, VRAČAR, MARŠIĆ, GENC
0-1 MARŠIĆ, 0-2 GENC, 0-3 VRAČAR, 0-4 MARŠIĆ
U nastavku krenulo je žustro jer su Hera i Vida organizirali rođendansko slavlje uz brojne delicije s područja svinjgojstva i valjalo je dobro zapeti. Treba spomenuti i Čađu koji je to sve pratio sa šanka te potvrditi povijest da Čekićari ne gube, kada ne igra Krstičević!
IZJAVE IGRAČA –
ŽELJKO HERAKOVIĆ HERA – Bila je očito prevelika koncentracija peluda u zraku i lipe su previše cvale i to je rezultiralo našom nemoći!
MARIJAN VIDUKA VIDA – Našli smo dostojnu zamjenu za Lea. Gračanski vitez Miljen istisnuo je svog gračanca izu ekipe i briljirao!
U kasnijim ternucima zabilježili smo dvoboj klepetana na šanku – Bokija i Tute! Ježo je zapjevao onu keminu – Nije htjela, nije smjela – lopta u mrežu !
Javio se i DJ Čika Jovan direktno s beogradske ade. Za one koji ne znaju -. to je naš umjetnički voditelj Ivan Perković, ispričavši nedolazak na generalnu probu zbora kolibrići prije nastupa u Lisinskom u svibnju!Svoju raskoš i kreativnost pokazali su dječaci ( Aco, Vida, Leo, Ivan, Gegi, Mario, Slaven i Alana) noseći klupe i postavljanjem nove regulacije smještaja gledatelja na našem objektu. Treba ipak istaknuti Alana i Slavena, važne mislioce u toj aktivnosti! Ovoga puta pjevački zbor imao je pauzu. jedino je Gelo trzao na h-mol!