Čekičari napokon proigrali
Osjeća se lagani miris proljeća na našem El Clasicu iako je neke igrače ugrozila glavobolja ( ne daj se Vida). Brojnost, rastrčanost, laganija oprema, znakovi su poput prvih jaglaca, šafrana i ljubičica u vrtovima ! Probudili su se iz zimskog sna očito i Čekićari. Kakav furiozan start jučerašnje utakmice. Pločanska krstarica Gekas Krstičević para bombom Cicin dio gola i rano vodstvo Čekićara, koje je odmah u drugoj akciji Aco trebao podebljati, no mala dekoncentracija i ostaje svijetliti na semaforu 1-0. Sve iza toga bila je lagana simultanka Čekićara koji su stvorili šest mrtvih šansi, većinom obranjenih od raspoloženog Cice Rostohara oca, za razliku od drugog golmana Cice Rostohara sina koji je u svom kaznenom prostoru tražio nesmetano djetelinu s četiri lista. Inače Cico stariji je jučer slavio i prošlotjedni rođendan pa sumnjamo da je prije utakmice odveo svoju ekipu na neku gastronomsku uvertiru jer po kretnjama nisu to bili Sokolovi koje znamo. Dobro, nije bilo ozlijeđenog Keša, Ivana koji se vraćao s puta, Dude i Perića, ali ostali prisutni za ne prepoznatljivi.A bogme za neprepoznati su bili i Čekićari. Vrhunska partija Lea. Oduzimao lopte, pokretao kontre i zabijao. Njegov je i drugi pogodak. Pa Pruga, majstor asista. Bravurozna dva dodavanja i podizanje vodstva preko moćnog Ace i vrijednog Luje koji je zasluženo materijalizirao svoj trud pogotkom za 4-0. Kako se samo borio rutiner Barta (bravo Stari) pa Slaven (izvrstan i učinkovit), Darko Gelo preporođen, a novo pridošli Mario pokazao moć, znanje, i opravdao učinak skauta čekićara koji su uspješno djelovali u prijelaznom roku. Veliko pojačanje koje zadaje glavobolju Sokoilovima. A njih nigdje. Pokušavao rutiner Hera galamom podići moral. Ježina špica jučer bez goriva. Fićo letio ali nigdje nije pravo sletio. Dario se trudio no nije ništa naplatio.Dido bez pomoći igrača za suradnju. Alan nekonkretan, a vrijedni Štef zaboravljen na klupi. No ipak jedno igranje rukom u prostoru pred golom Čekićara, iz penala Alan daje nadu Sokolovima, koja se ubrzo ugasila prvijencem majstora Maria Špičića. Eto i njegova prvog pogotka kojeg je posvetio prijatelju Slavenu koji ga je doveo na El Clasico. Poslije toga još jedan kazneni udarac za Sokolove, no Knapićev udarac sin Rostohar brani petom. Na to će otac s drige strane terena – J.b.m ti mater Mali ! Sve iza toga prekinuo je šestinski zvonar i pozvao sve aktere na proslavu rođendana dragog nam Cice Rostohara starijeg!
SOKOLOVI : ROSTOHAR ST., HERAKOVIĆ, GUDIČEK, HORVAT, D.KEKELJ,KRALJEVIĆ, FIJUCEK, KNAPIĆ
ČEKIĆARI : ROSTOHAR ML., BARTOLIĆ, OSTREŽ, KRSTIČEVIĆ, PRUGOVEČKI, VRAČAR, MARŠIĆ, ŠPIČIĆ, GENC, GELO
0-1 KRSTIČEVIĆ, 0-2 KRSTIČEVIĆ, 0-3 VRAČAR, 0-4 MARŠIĆ, 1-4 FIJUCEK, 1-5 ŠPIČIĆ
IZJAVE AKTERA SUSRETA – DARIO KNAPIĆ – NAŠA MOMČADA SE ODLUČILA ZA SILENCIO STAMPA!
MARIO ŠPIČIĆ – Hvala Slavenu kaj me dofural u ekipu. Hvala ekipi kaj me prati u tempu (najlakše u 3. poluvremenu jer smo tu u formi). Siguran sam da dobivamo i slijedeću tekmu pa makar njima došao i Ibro!
Povjerenstvo jučer nije sastančilo zbog nedostatka kvoruma ( bez Tute i Bokija). No ipak je pala slijedeća nominacija za klopu. Dido Horvat na redu si !
Gegi poklanja pobjedu Bokiju kao malo kašnjenje za prolazni rođendan! Jučer se pjevalo poznati stih – Vakula je reko -PRETEŽNO VEDRO, a Hera se nadovezao – JOŠ UVIJEK SMO PRVI !