Jučerašnja prvenstvena utakmica bila je prije svega posebna jer se prvi puta počelo na vrijeme, a tako se i završlilo. Dakle, od jučer, nakon nekoliko neuspješnih opcija, jedini mjerodavan mjerač vremena jest šestinski Zvonar koji određuje početak i kraj šestinkog El Classica.

Isto tako, utakmica je u jop nekim segmentima bila prelomna, a činjenica je da Sokolovsko tempiranje forme za kraj prvenstva možda bude prevaga kod oba trofeja !!!

Sa +9 razlika se smanjila na +6 u korist Čekičara, i Sokolovi u pozitivnom ozračju očekuju uzvrat Kupa 13.05.2015.

Sastavi:

Sokolovi – Rostohar, Bokor, Horvat, D.Kekelj, Gudiček, Ostrež, Perković, Molam, Kraljević

Čekićari – Musa, Bartolić, Pupić, Krstičević, Tutić, Maršić, Vračar, Prugovečki i Genc

Utakmica je krenula tečno, iako se na prvi pogled vidjelo da Sokolovi nešto obećavaju. Konkretna taktika sa jednim napadačem i dobro čuvanom vlastitom polovicom pokazala bi se i Pepu Guardioli kao izvrsna, a kako onda ne bi i vječnim suparnicima Sokolova.

Od samog početka Sokolovi kontroliraju loptu sa kojom kruže i traže prostor za povratnu loptu od isturenog napadača, koji je u prvom dijelu dosta nedorečen. Točku na dobro otvaranje postavlja Molam nakon Štefovog doigravanja, za kojeg neki i danas ne znaju čiji je bio u tom trenutku. Našao se u prostoru između dva igrača i uspješno poentirao za 1:0 – inače omiljeni rezultat Čekićara.

Perkovićev izlazak pokazao se kao dobar dio taktike jer je svježi Horvat potpuno promijenio koncepciju na terenu i to u pozitivnom smislu. Postavljen u obrani često se nalazio isturen u napadu i vrlo brzo dolazi u situaciju da na asistenciju Dude povećava vodstvo na 2:0, a onda i nevjerojatnih 3:0.

 

SLIKE

 

Opijeni snagom i dominacijom, Sokolovi pokušavaju kontrolirati loptu tijekom susreta, međutim u tome se naravno i rađaju pogreške, na koje svojim dobrim postavljanjem i visokom razinom snalažljivosti uvijek voli ukazati Genc koji u dobrom trenutku (A samo Zvonar zna točno kada) smanjuje na 3:1. Ostale pokušaje, a bilo ih je nekoliko, Rostohar ukroćuje mali prstom.

Utakmica ulazi u svoju najzreliju fazu i kao takva doživljava svoj prvi prekid na nekoliko minuta što očigledno ukazuje skori kraj prvenstva i velikom željom za osvajanjem trofeja. Neki kažu da je problem krenuo sa klupe, dok neki smatraju da je situacija prisutna već neko duže vrijeme. Svi su se na kraju složili da se predstavnici ekipe, sa udrugama navijača sjednu i dogovore oko ponašanja u budućnosti.

Izgleda da je od cijele te situacije konačno profitirao Perković, koji se našao i snašao u situaciji pred golom Čekićara te prekinuo svoj dugotrajni „klasični“ ispred često neprobojnog MUSE. Rezultat se „zaokružio“ na 4:1 i osigurao MARKERE Čekičarima za dva tjedna.
Ovim putem se moli upublika da svoje karte za KUP potraži već u pretprodaji kako bi se osigurao miran i točan početak susreta za tjedan dana.
Trofej Markirko
Sokolovi – Bokor 5, Dudo 4, Ivan 3
Čekićari – Pruga 3, Genc 2, Leo 1