Osvrt na Kup šestinskog zvonara, lipanj 2022.

ONAJ KO CIJENI; NE PROPUŠTA

ONAJ KO VOLI, IGRAO ILI NE, TU JE !

Privilegija i minuli rad igrački je biti među VAMA. Dostupno je svima. Dobrodošlica na svakom koraku. Sinergija prostorom vlada. Ovo je igra, više od igre mnogih prije i mnogih poslije NAS.

TREBA TO ČUVATI !

Radost dolaska je očita već na parkingu, na putu do svlačionice razgovori koji dižu i vesele, ostavljaju trag. Organizacija dana ovisi o tekmi, a dvije odvojene bojama odaje su suho zlato. Čisto prijateljstvo sa svim što nosi.

Izlazak na teren je čin iz filmova za Oscar, gdje je svaki igrač glavni glumac, često i scenarist pa i režiser sa svojom rolom u zajedništvu.

Sve iskri…svjetluca…nadahnjuje i one malo od posla, umorne tu publika ima svoju ulogu. Dva tabora jedna duša, dok lopta ne krene sa centra. Radost brojnosti nosi i napetosti. Jesu li svi došli, kako početi, zašto tako odrediti taktiku, detalji čine čuda.

Gledam Gegija, sve za rezu. Šicer također. Ko ne igra sugerira, ljuti se, raspoređuje kako to već ide. Stipe, Sopa, Miro, Hera. Svi nabrijan, a nasmijani. Publika u iščekivanju. Svako zna za koga navija, osim domaćice Sandre, ona ima svoje mote.

Dugo egal, a onda dobra akcija 1:0 za Crne. Bijeli blijede. Uskoro 2:0. Bijeli svi već krečana. Kamere bilježe. Bijeli u laganom nockdaunu. Crni ne koriste zicer i stiže kazna 2:1 odlična akcija i sad se sve mijenja. Uzvratna je utakmica, a prvu su dobili Bijeli 2:1. Dueli su sad jači. Tenzije pomalo rastu, sve u granicama fair playa, ali i granica je rastezljiva, dva su mišljenja. Duel Stipe i Mire ili Mire i Stipe je prikaz snage i čvrstine. Sreča i pravilo ili ful su ih spasili od povrede, ali ne i od sankcija. Komisija zasjeda li zasjeda. Radosti ima i u prepirkama za vrijeme tekme. Jer na igralištu i na kartanju puno toga se kaže i na osobnoj razini. Rečeno-neporečeno, vruće glave, isprika ide tek kasnije ali ponekad kasno je kasnije ….

Kraj tekme donosi neizvjesnost sedmeraca koji su izvođeni na 8-9 metara. War i danas šuti mada su 4 kamere radile, 12-16 reflektora i puno mobitela je sve arhivirano. Iz kutka radosti roštilja koji je također nabrijan valja izdržati 20-30 kg mesa uz odličnog pečenjara i ohlađena pića koje čeka žedne sudionike. Pobjednici Bijeli sa zlatnim i Crni sa srebrnim kolajnama. Jedni pjevaju, nazdravljaju, a drugi uzdišu i otpuhuju. Oni što sad uzdišu bili su bolji dobar dio tekme. Vodili 2-0 i mašili zicere u pravilu slijedi kazna. Elveri – penali nisu za sve.

Pljesak sa tribina za sve ipak to je Kup šestinskog zvonara koji se i večeras oglasio kao milion puta prije, ali mnogi ga nisu ćuli. Komentari su bili jaki. Zvoniće on još dugo i dugo. Teren prije i poslije Kupa bio je pun klinaca, mama i tata, djedova veterana jer Šestine centar je oaza s pravim uvjetima edukativnih domaćina.

Svi slave u prolazu. Većina klinaca obučena u sportsku opremu ful je garant za budućnost.

Hvala svima Hadžija !