ČEKIĆARSKI DUH SLOMIO SOKOLOVO KRILO ( SLOŽIO SE I BOKI )
Srijeda, 23. studenoga 2016. godine, Gekas Arena – danas samo oni sa B – Bobinac i Brnas, vlaga podnošljiva, a susjeda na balkonu
SOKOLOVI : CICO ROSTOHAR, BOKOR, PERIĆ, HORVAT, HERAKOVIĆ, KRALJEVIĆ, FIJUCEK, SOLINA, GUDIČEK, MATUN
ČEKIĆARI : MUSA, KRSTIČEVIĆ, BARTOLIĆ, ŠPIČIĆ, PRUGOVEČKI, VIDUKA, GENC, MARŠIĆ, VRAČAR, KUTLEŠA
0-1 VIDUKA, 1-1 KRALJEVIĆ, 1-2 MARŠIĆ, 1-3 VIDUKA

Opet se potrudio naš nezaobilazni gospon Letica i sa spektakularnom najavom obilježio pretpočetak šestinskog El Clasica! Ozrene, majstore, ori se Mlinovima i Šestinama ! A na derbi na opće zadovoljstvo, sa dugog izbivanja stigla dva važna kotačića svojih ekipa. Majstori taktike i srčanosti – Dido Horvat i Oke Barta Bartolić ! Došao je i rekonvalescent Števa i grijao klupu i Miljen koji je odrađivao treći žuti karton ! Bio je to nevjerojatno dobar hakl. Pun zbivanja, taktičkih finesa, pokušaja prodora, igranja petom, pogođenig stativa, bravuroznih obrana golmana, ali i tempa (nadam se da se i Boki slaže s tom konstatacijom !). Počelo je s dvije prave prilike s obje strane, ali Rene i Fićo, te Mario i Lujo nisu bili precizni. Brani Cico ali brani i Ani. Drma se po obje strane ! Agilni bokovi Leo, Boki, Dido, Mario, pokušaji prodora Pere, Alana, marčija te Pruge, Ace i Vide. Gledatelji uzdišu, prilike se izmijenjuju, prečke tresu, ali slast gola ne dopištaju vrsni golmani. Kad ne ide milom probao je Garinča rukom, ali naše kamere su to zabilježile i nije potrebna ekspertiza Gele, jer ga i nije jučer bilo ! A onda u sam smiraj tekme prvo veće uzbuđenje kreirao je Marijan Viduka koji koristi jednu gužvu pred golom Sokolova i posprema loptu u mrežu. Vrije, krčka, safta se i prži, no rezultat je isti i vodstvo Čekićara se drži! Ali onda stupa na scenu On – da to je osječki bonbon – Fićo Kraljević pogađa za izjednačenje! I tu ne prestaje uzbuđenje jer osim mrtve prilike Luje, kad je krenuo sam prema golu Sokolova, bilježimo ključni momenat tekme.U kontri Sokolova 4 na 2 u matnoj poziciji, stari maher Barta čita Herinu namjeru te uzima loptu i dvadesetak metara vodi da bi uposlio Acu koji nesebično manirom vrhunskog asistenta podvaljuje doktoru Maršiću, a ovaj posprema na vodstvo Čekićara. Pad koncentracije u redovim Sokolova još jednom se koristi od plavaca čekićara te raspoloženi Lujo driblingom vara obranu Sokolova i pomaže Vidi da postane dvostruki strijelac. Kakva radost u redovima Čekićara! I sam Papa Štrumf bi im zavidio!
Kako su igrali : CICO – što je mogao obranio je, za golove kriv nije, BOKI – ubio ga tempo, PERO – prerano izašao iz igre (pitati Alana), DIDO – koncentriran i željan igre, RENE – pokušavao ali nije poentirao, HERA -smiren i mogao je biti junak, MARČI – kao da mu je falio Števa, ALAN – njegova ljevica jučer je utihnula, FIĆO – i kad ne ide, opet zabija.
ANI – sve kontrolirao, ali za gol ne odgovara, LEO – diže se iz tekme u tekmu, PRUGA – samozatajan i poduzetan, BARTA – junak nad junacima. MARIO – dribling role ometale protivnika, VIDA – briljantan strijelac, GENC – rastezao i širio obranu, LUJO – nezadrživ, maestralan, smiren kad treba ACO – magičan, svrsishodan, zgodan.