Srijeda, 04. veljače, u zraku pitanje gdje je taj najavjeni snijeg ? Da li će se odigrati prvi u povijesti bijeli El Clasico?

Gekas i Dudo u pozadini Štefinjo

 Skupljaju se momak, do momka, junak do junaka. U zraku ugodnih plus 2. Teren poravnat, službena lopta ispravno napumpana, Mirjana propisno zavezana iza južnog gola i sve je spremno za početak još jedne malonogometne parade.

Igrači ipak nisu razumjeli taktiku slika govori sve

Leova taktika Čekićare postavlja u formaciju 3-1-2 (upravo je Leo onaj srednji 1 kao motor koji razbija njihovu prednju liniju), dok Hera izvodi Sokolove u njihovu prepoznatljivu sustavu 3-3. Kod Čekićara nema važnih karika Ace, Pruge i Brnkija i zbog toga se ne igra u najuigranijem sustavu 2-2-2 gdje Acino kretanje ometa sustav Sokolova koji svoj stil ne mijenjaju čak niti zbog dva nova igrača na svakom slijedećem terminu.

 

Imali netko jači od mene

Obrane se igraju gotovo savršeno. Sve eventualne propuste zaustavljaju raspoloženi Cico i Ani. Aktivnosti Sokolova razbijaju se o Tutinu hrid, dok s druge strane iznenađujuće pokušaje Vide iz zadnjeg reda, Ježo i Dario spriječavaju u začetku. No usprkos maloj lekciji kako je nastao catenagio, Čekićari prvi dolaze do prilika koje ili Cico brani (šutevi Gegija i Lea) ili se ne odigraju lopte na slobodnog Luju. S druge strane pokušaji Alana i Filipa, udarci Darija i Dude, no bez veće opasnosti za Anijev gol.I onda jedan rezantan udarac Lea, koji na drugoj stativi zatvara Gegi ali Cico špicom brani i lopta odlazi u korner. Lujo pokazuje na akciju broj četiri, što znači povlačenje Gegija u stranu, a priprema prostora za Joška i konačno šogor za šogora tako da Vida majstorski iz gužve dovodi Čekićare u tradicionalno vodstvo. Sokolovi se mijenjaju dok Čekićari nisu imali zamjene i to se lagano primijećuje na padanju ritma praćenja dvostruko mlađih protivničkih igrača.

Svi smo mi Aco Vračar

Zeleni markeri na Čekićarima postaju sve teži tako da Sokolovi lukavo vrebaju njihove greške. I upravo se tako dogodilo. Cico hvata jednu loptu upućenu iz kornera, daje Alanu koji filigramski šalje duboku, daljinsku loptu za Filipa koji bježi Leu i majstorski šalje u Anijev dalji kut. Osječki biser zasjao na šestinskoj ledini! 1-1. i dalje neizvjesno, no opet jedan mali pad koncentracije te u igraču viška, Alan daje Filipu, a ovaj upotrebljivu loptu na drugu stranu gdje vižljasti i precizni Dudo pogađa bliži kut i Sokolovi dolaze u prednost 2-1. Nadiranja Čekićara, mahom preko Vide, obijala su se o zoni sumraka koju su pripremili briljantni Hera, uz počom Ježe, Darija i Štefa te u konačnici kontrolora golmana Cice. Eh, da je naš Vida imao samo malo više snage nakon što je povaljao dva protivnička igrača i pretrčao tko zna koliko kilometara da proturi loptu na drugu stranu, radovali bi se čekićari još jednom i nadali za predaju markera, no nažalost to se nije dogodilo pa se prekinuo kontinuitet rezultata srijedom i Sokolovi su tako preuzeli vlast do daljnjega. Zato želimo ozlijeđenim Čekićarima – Aci i Brnkiju što brži povratak, a s druge strane Bokiju kod Sokolova da se i on čim prije vrati pa makar nastavio tradiciju kad on dođe – rezultat se zna!
SOKOLOVI : CICO, HERA, ŠTEF, JEŽO, DARIO, ALAN, DUDO I FILIP
ČEKIĆARI : ANI, VIDA, TUTA, JOŠKO, LEO, LUJO I GEGI
0-1 VIDUKA, 1-1 KRALJEVIĆ, 2-1 MOLAN
TROFEJ MARKIRKO :
5 – ROSTOHAR
4 – HERAKOVIĆ
3 – KRALJEVIĆ
3 – TUTIĆ
2 – VIDUKA
1 – MUSA

Ukupan poredak

Dubravko Molan 17
Davorin Kekelj 16
Leo Krstičević 12
Mladen Genc 9
Marijan Viduka 9
Željko Heraković 9
Aleksandar Vračar 8
Joško Pupić 8
Luka Maršić 8
Ivica Rostohar 8
Anes Musa 6
Filip Kraljević 5
Krešimir Kekelj 4
Stjepan Gudiček 4
Slaven Ostež 3
Damir Tutić 3
Dario Knapić 3
Ivan Perković 2
Alen Fijucek 1