TRAMVAJ 12 ZVAN ČEŽNJA
EL CLASSICO, srijeda, 08.06.2016., 20 sati

ČEKIČARI : BARBIR, KRSTIČEVIĆ, BARTOLIĆ, KUTLEŠA, GELO, ŠPIČIĆ, GAŠPARAC, VIDUKA, VRAČAR, MARŠIĆ, GENC
SOKOLOVI : CICO ROSTOHAR, GUDIČEK, D.KEKELJ, HORVAT, PRUGOVEČKI, PERKOVIĆ, FIJUCEK, KRALJEVIĆ, K.KEKELJ

Nakon prošlotjednog „tjednova“,a uoči početka EURA, El Classico danas pun „ko brod“. 20 vrhunskih igrača okupiralo je pitoreskno Šestine. Za slijedeću poslovnu godinu morat će se investirati u veće klupe jer dosadašnje više ne zadovoljavaju kapacitete. Pitanje je bilo kako će Sokolovi reagirati na trenutni minus 9? Sam dolazak gotovo njihovih najboljih vedeta govori o ozbiljnosti situacije, usudio bi se povući paralelu kao na Markovom trgu. Uz standardno kašnjenje, utakmica je konačno krenula sa zgusnutim formacijama s obje strane. Izgleda da je i sama vremenska situacija s pritiskom koji je nagovještavao moguću grmljavinu djelovala i na igrače s podosta krivih dodavanja i nepovezanosti u igri. Kako se utakmica zahuktavala i igra je postajala tečnija. Čekićari, koji su u strelovitom nizu i kad igra nije na visini, uspjeli su povesti. Gelin udarac blokira Dido, lopta se vraća Geli koji pronalazi slobodnog Lea koji prima loptu okrenut leđima prema Cici i nogometnom „šraubom“ para mrežu, za svaku pohvalu. Europogodak i najbolju pozivnicu za nastupajući festival nogometa poslao je pločanski letač! Čak ni svemogući Cico tu nije mogao ništa, iako je prije toga svojim čudesnim obranama primorao Đanija Gašparca, Luju i Maria na očaj. Sokolovi se trude svim silama doći do poravnanja. Iskusni Pruga dirigira obranom, na bokovima rastrčani Ježo i Števa, sredinu zatvaraju i otvaraju Dido i Ivan te idejama i loptama raže špice – čuveni brzinski trio –  Alana, Keša i Fiću. Čekićari pariraju i napadačima ne ostavljaju puno mjesta. Otraga beskrupulozni Barta, koncentrirani Gelo, ozbiljni Leo i razigrani Miljen, s ubacivanjem „all around „Maria te Vide i Johna Gašparca, koji hrane loptama Acu, Gegija i Luju. Nakon jedne školske malonogometne akcije Mario pronalazi Acu koji već drugu tekmu zaredom poentira i Čekićari vode 2:0. Svojim slijedom ujedno demantira najvećeg kritičara s jutarnje kave !  Nedugo nakon toga Sokolovi se vraćaju u utakmicu gdje nakon minijature friško oženjenog Garinče Alana (čestitke za uplov u bračnu luku i samo lagano baci sidro !) i driblinga Miljena na petobanku, upošljava nesebično pristiglog Fiću Kraljevića koji zakucava za smanjenje vodstva Čekićara. Utakmica je bila prava prvenstvena, u nekim situacijama malo napeta i rastrgana (standardno je faul ,nije faul, profesionalni faul, ruka i sl.) no sve u svemu u dozvoljenim granicama. Sokolovi su se istinski trudili poravnati rezultat i napraviti preokret, no iznimno raspoloženi barba Tonći sačuvao je svojim bravurama mrežu i odveo Čekićara na +12. Vrijedi zabilježiti njegov ulazak u šut Fići u zadnjim trenucima igre. Što stariji to bolji, kao vino s Pelješca! Uostalom i zapisi pokazuju kako Čekićari ne gube, kada je na vratima pouzdani Tonći! Čekićari stvarno uživaju u ovom razdoblju te ovu pobjedu posvećuju svome Joli uz iskrene rođendanske čestitke sa željom da se što brže oporavi.
Vrijedi zabilježiti i novu akreditaciju g. Ozrena, koji je poslao zahtjev za medijsko praćenje našeg velebnog događaja te će ubuduće dodatno raditi na našoj medijskoj promociji te se veslimo njegovim idejama i projektima i istinski mu se zahvaljujemo!!
Treće poluvrijeme oduljilo se duboko iza ponoći uz mnoštvo interesantnih analiza i diskusija kojeg su zatvorili Štef, Dido, Ivan, Gegi, Gelo i naš dragi prijatelj Ardi.   I na kraju sportski pozdrav svim Čekićarima i Sokolovima ma gdje bili a posebno rekonvalescentima sa željom za brzi oporavak.1:0 KNAPIĆ, 2-0 FIJUCEK, 2-1 GELO, 3-1 KRALJEVIĆ