DRUGA FINALNA UTAKMICA KUP ŠESTINSKOG ZVONARA

Dva tjedna tinjala je ista želja i kod Sokolova i kod Čekićara. Želja za prestižnim Kupom šestinskog zvonara. U večeri kad je Sevila svladala Liverpool i ušla u povijest ponavljajući osvajanje prošlogodišnjeg kupa, inspirirani su bili i Sokolovi i ponovili svoj uspjeh. Počistili su samo prašinu s pehara dok Čekićarima ostaje uzaludno nabavljanje nove vitrine. A sve je počelo kao po već viđenom scenariju. Izrazote dvije prilike brojnih Čekićara preko Viduke i Špičića no Cico Rostohar se odmah promovirao u Svetog Ivicu Spasitelja i svojim obranama nagovijestio čuda.Pokušavao je i Leo, i Lujo i Aco, ali lopta ne ulazi u Sokolov gol. No zato u jeku napada čekićara dosta zbunjeni Sokolovi kreiraju brzi protunapad preko Fiće koji jakim udarcem promašuje gol no ispada znanstveno dobra asistencija koju pak brzi Keš, slavljenik u maniru dobro odgojenog mladića prepušta najstarijem učesniku Kupa Števi Gudičeku koji zabija nabreklom venom. Prelistali smo sve nogometne almanahe i zabilježili povijesni momenat. Od jučer i mi imamo štitonošu. Stjepan Gudiček Štef najstariji je strijelac u povijesti finala svih kupova odigranih diljem kugle zemaljske. Bravo Števa ! Sve kasnije bila je poezija u d – molu samo za Bokija, nadsve sretnog na klupi koji je hrabro došao nakon operacije pružiti podršku svojoj momčadi. želimo ti brzi povratak na beka ! Predvođeni profesorskom palicom Pruge, uz logističku podršku sve prisutnog Dide Horvata, smirenog i rutiniranog Ježe, maga driblinga Perkovića te napadačke trojke dinamita Keša, prodornog i vižljastog Alana i pozitivno nepredviđenog Fiće, ubrzo je stavljena točka na novi uspjeh Sokolova. Proradio je Alan Garinča Fijucek ! Ne da zabija po Knežiji budućoj supruzi nego i na domaćem terenu ! Sve dalje bilo je samo mučenje za čekićare koji nikao ne zabijaju. Najagilniji u njihovim redovima bio je Ljuta, no njegovu raspoloživost nisu koristili ostali, a na golu briljirao je Ani Musa koji nažalost nije mogao spriječiti potaz svoje ekipe. Aktivnošću zvonara sa zvukom zvona Kup je ostao u rukama Sokolova. Zasluženo i nevjerojatno po sjećanju Ježe Kekelja koji se sjetio da je isti rezultat finala bio i prošle godine. Bravo Sokolovi, a Čekićari ostaje slava da su uspros brojnim nedaćama ipak došli do finala u kojem su zasluženo izgubili.

No vrijedi zabilježiti i još jedan povijesnii trenutak, a to je da je 18. svibnja postao dan rođenja najmlađe navijačke družine Čekićara predvođeni djecom iz porodice Vračar i Krstičević, koji su dakle otišli na svoje prvo gostovanje kod Sokolova, ne bi li dali podršku voljenim Čekićarima pjesmom i primjerenim ponašanjem! Bravo klinci!

SOKOLOVI : CICO ROSTOHAR, GUDIČEK, BOKOR, HORVAT, PRUGOVEČKI, D.KEKELJ, PERKOVIĆ, K.KEKELJ, KRALJEVIĆ, FIJUCEK

ČEKIĆARI : MUSA, BARBIR, KRSTIČEVIĆ, TUTIĆ, BARTULIĆ, ŠPIČIĆ, OSTREŽ, VRAČAR, LJUTIĆ, VIDUIKA, MARŠIĆ, GELO, GENC

STRIJELCI: 1-0 GUDIČEK, 2-0 FIJUCEK

Bilježimo još nekoliko notica – vratio se iz Njemačke Tuta i za sada nije našao angažman, čak niti na baušteli!

Ježo Kekelj najavio je proslavu ovoga Kupa sa svojim penzionerima i otisnut će se na izlet i misu na Trsat te kupanje u Crikvenici!

Za razliku od Ademija, Hera Heraković slobodno se može vratiti na malonogometni teren jer mu je istekla suspenzija na andromentalnokoefin.

Još nismo dokućili zašto Gelo jučer nije niti igrao, niti pjevao, niti pio pivu….. Očekujemo iskaz njegove gospođe supruge pa će Povjerenstvo reagirati.

Od jučer Čekićari imaju dvije navijačke pjesme – domaća – Malo mi za sriću triba i engleska verzija – Ja hodam sam navečer doma!

Šuška se da su čekićari nakon jučerašnjeg poraza odlučili promijeniti podlogu. Uskoro će mo saznati da li će to biti parket, ili nešto drugo. Najvaljen je skori prijelaz na novi stadion. Živi bili pa vidjeli!