Veličanstvena srijeda u Šestinama! Nezabilježene kolone automobila na ulazu u parking, koliko djevojaka na našem najvećem sportskom stadionu, neodoljiv miris roštilja u izvedbi maestra Pupića. Nikada toliko djece i mladih u prvim redovima, a onda na teren izlaze svi koji u to doba nisu ostali na poslu, dakle spremni za obračun, posljednje kolo u prvom dijelu El Clasica. Sokoilovi odlučni za pobjedu 11 razlike i skidanje s trona Čekićara, a ovi pak odlučni zadržati vrh i predati markere simpatičnim protivnicima ! U tom cilju angažirani su Stipe Brnas i Ardi Kozniku, uz iznenadni dolazak Ljute i Miljena.Izuzev ozlijeđenog Anija, Čekićari svi na broju i s likom Slavena Bilića na Brnkijevom stasu. Sokolovi ovaj puta bez Keša, Stena, Ivana i Daria. I lopta se zakotrljala. Sokolovi stvaraju pomutnju u obrambenim dijelovima Čekićara. Prednjače kao i uvijek Dudo uz pomoć Alana i Slavena.No sve to ukroćuje afirmirani golman Tomo Benjak.Što je Stipe, toga više nema! Uzima majsor loptu u svoje noge te driblingom uz Leovu i Acinu pomoć upošljava Prugu, koji rezantnim i samo njemu vičnim udarcem dovodi u vodstvo ekipu Čekićara.Ovoga puta brojna klupa uz ravnanje dirigenta Brnkija te češće izmjene održavaju tonus mladih s druge strane terena. No čarobni Dudo melje, Slaven poslužuje, a Fićo Kraljević završava pogotkom za izjednačenje Sokolova! Veselje svud ! Boki, Ježo, Hera, Štef, Cico samo kaj ne pjevaju domaće popevke! U tom dijelu Sokolovi opasniji, ali golgeter im je očito već na godišnjem odmoru. Nitko da pospremi brojne prilike potencirane od Alana, Mladena Horvata, Ježe, Slavena i Dude.No nisu ni Čekićari luzeri. Pokušava Lujo, pa Ardi, Leo, Aco Vida no Cico se neda. Kakav akcija bisera Vide i nesebično upošljavanje Gegija, koji ovo inače zabija zavezanih očiju, ali ovaj puta zavezao je krivo noge. A onda faul na Stipi pred kaznenim prostorom Sokolova. Lagano vraćanje u lijevo, a tamo Tuta također ljevicom vara sebe, ali i sve nas i lopta tap po tap i mreža se ne trese jer doista nije bilo jačine u udarcu, ali se lopta u njoj zakoprcala. Ludilo u redovima Čekićara, ali i u redovima Sokolova koji se ne mogu načuditi tko je sve u tome zakazao. Čekićari stežu obruč. jake obrambene snage Barta, Tuta, Leo, Ljuta i Stipe odoljevaju naletima Sokolva, a napad Lujo, Aco, Pruga, Vida, Ardi i Gegi vreba! Na tkve nalete padale bi i jače obrane, a kamoli ne Sokolova. Prvo Gegi na drugoj stativi finalizira Pruginu asistenciju, da bi iza toga samo sebi svojjstvenim manirom vrhunskog igrača, kao nekad Partizanu i Zvezdi, Ardian Kozniku razornom ljevicom matira Cicu i Čekićari u vodstvu 4-2. Bilo je još ljepote pokreta, šansi, duela i pogodak Fiće Kraljevića nakon posluživanja Molana. A onda se oglasio šestinski zvonar i Čekićari su pohrlili u kolo.
ŠAMPIONI ! Tako je završio prvi dio El Clasica. Ovaj malonogometni, ali se nastavio uz vatromet i podjelu pehara za prošlu godinu, neobavezni dio druženje s navijačima i navijačicama te udri po roštilju kojeg je vrijedni Joško pripremao dok smo mi ganjali loptu.
Navodno je nahranjeno 38 gladnih ustiju. Pravi narodni pokret! Obavijest našim pretplatnicima da se sa današnjim danom otvara mini prijelazni rok i traje mjesec dana, te da do odlaska na zaslužene odmore kreće Ljetna liga Šestina ponedjeljkom i srijedom u poznato vrijeme. Čestitek i zahvala svim akterima ove divne priče!
ČEKIĆARI : BENJAK, TUTIĆ, PUPIĆ, LJUTIĆ, S.BRNAS, BARTOLIĆ, KUTLEŠA,KRSTIČEVIĆ, VIDUKA, VRAČAR, MARŠIĆ, KOZNIKU, GENC I VODITELJ I.BRNAS
SOKOLOVI : ROSTOHAR, HERAKOVIĆ, GUDIČEK, D.KEKELJ, HORVAT, BOKOR, OSTREŽ, FIJUCEK, MOLAN, KRALJEVIĆ

1-0 PRUGOVEČKI, 1-1 KRALJEVIĆ, 2-1 TUTIĆ, 3-1 GENC, 4-1 KOZNIKU, 4-2 KRALJEVIĆ
TROFEJ MARKIRKO :
5 – TUTIĆ
4 – S.BRNAS