Sokolskih 3:2 i Dudin 40ti rođendan, kao uvertira Dinamovom trijumfu nad Arsenalom
Žestok početak sezone, nakon kratkih ljetnih priprema, obilježila su tri boda Sokolova u prvom kolu El Calssico Šestinske lige 2015/2016. Stoga se znatiželjno isčekivalo drugo kolo koje je trebalo pokazati stvarno stanje momčadi. Nije se dobio podatak da li se Dudin 40ti rođenda slavio u karanteni ili su Sokolovi odlučili zapiti utorak i srijedu prepustiti čistoj sreći.
Sokolovi u sastavu Rrostohar, Bokor, D. Kekelj, K. Kekelj, Kraljević, Molam i Perkovića, a Čekičari u sa druge strane Musa, Tutić, Prugovčeki, I. Brnas, S. Brnas, Vračar, Maršić i Genc.
Krenulo se žestoko, ali lepršavo jer su Sokolovi probali nametnuti svoj sustav i dinamiku igre te u tome uspjevali. Prvu pravu šansu K. Kekelj je odradio kao poklon Dudi za roćkas, kada je dobivenu loptu na Musinoj lijevoj strani Molan spretno posremio njemu iza leđa. Nitko nije vidio bolji ulazak u 41. Godinu.Iako mu je rođendan, Dudo ne zna za sebičnost i nakon 10tak minuta traženja, dobrom loptom uzvraća K. Kekelju koji lakoćom sprema za 2:0.
Pritisnuti Čekićari ne vide kako taktički uzvratiti. Obrana se igra s malo manje obveza, a napad je odsječen. U toj situaciji S. Brnas preuzima odgovornost i nakon varke svog čuvara (autor teksta), prizemnim laganim, ali lukavim, udarcem lijevom nogom iskosa, vara Rostohara i lopta odlazi u malu mrežicu. Da Čekičari misle ozbiljno, a da je Genc uvijek opasan čak i kad nije na drugoj stativi, pokazuje pravom reakcijom na Maršanićev šut izvana, te vrhom kopačke sreće i vara Rostohara za 2:2.
Povratak u tekmu je osiguran i igra se potpuno ravnopravno, međutim i Sokolovi imaju svog asa u rukavu. 5 minuta prije kraja K. Kekelj poput Bokšića u mladim danim postavlja za končanih 3:2.
Rostohar opet zadovoljan, Čekičari rezignirani, markeri preskaču pranje, a Sandra gostoljubiva kao da je utorak. 6 bodova je u kasi Sokolova, a jesen pravo vrijeme za skupljanje bodova.
Markirko: Molan 5, K. Kekelj 4, D. Kekelj 3, S. Brnas 3, Genc 2, Prugovečki 1.

Ime Prezime Ukupno
Dubravko Molan 50
Aleksandar Vračar 43
Mladen Genc 38
Marijan Viduka 35
Ivica Rostohar 32
Davorin Kekelj 31
Leo Krstičević 26
Krešimir Kekelj 26
Luka Maršić 23
Damir Tutić 23
Ivan Perković 23
Anes Musa 15
Željko Heraković 14
Dario Knapić 14
Krešimir Bokor 12
Slaven Ostež 11
Joško Pupić 11
Stjepan Gudiček 10
Darko Prugovečki 8
Mladen Horvat 7
Filip Kraljević 5
Stipe Brnas 5
Stanko Zdravko 4
Barbir Tonči 3
Alen Fijucek 3
Damir Perić 3
Nenad Žigante 2
Ivica Brnas 1